Borac traži trenera: Mojsilović potvrdio kontakte, Kovačević ne bi o imenima

Objavljeno: 30. 11. 2017 u 16:57h

Stevan Mojsilović je najozbiljniji kandidat za novog šefa stručnog štaba Borca, a s njim je već obavljen razgovor.

Pedesetogodišnjem treneru posljednji klub je bila Jagodina, a prije toga je vodio Radnički iz Kovina, Dinamo iz Pančeva, budvanski Mogren, Mladi Radnik iz Požarevca, slovenačke Domžale, bogradski Rad, iranski Malavan i Spartak iz Subotice.

Mojsilović je z „EuroBlic“ potvrdio da postoje kontakti sa klubom iz Banjaluke.

“Istina je da sam pričao sa pojedinim ljudima iz uprave Borca. Naravno, još smo daleko od dogovora, ali ne bih imao ništa protiv da preuzmem tu ekipu. Znam za probleme s kojima se klub susreće, znam da su očekivanja velika, ali sam spreman da se suočim sa takvim izazovima. Vidjećemo šta će biti u narednom periodu”, istakao je Mojsilović za „EuroBlic“.

Kada je u pitanju fudbal u BiH Mojsilović smatra da bi se dobro snašao.

“Kao nešto sam rekao, Borac je za mene veliki klub i bila bi čast raditi u njemu. Konkurencija za trofeje je sigurno veća nego u Srbiji. Zbog toga rad u bilo kom klubu iz fudbala u BiH donosi draž”, dodao je Mojsilović.

Nude se treneri i igrači

Iz kluba nisu željeli da komentarišu mogućnost da Mojsilović preuzme ekipu, ali je predsjednik Borca Branko Kovačević potvrdio da ima razgovora sa poznatim trenerskim imenima iz regiona.

“Borac je veliki klub i normalno je da se oko njega uvijek diže prašina, da nam se nude treneri i igrači. Nije isto voditi male klubove poput Mladosti iz Doboja kod Kaknja, Krupe ili Viteza. Isto tako je normalno da se nama nude treneri i igrači, ali nećemo žuriti. Ranije smo žurili i pravili greške, sada to sebi nećemo dozvoliti. Imamo ciljane trenere s kojima ćemo obaviti razgovore, ali je u ovom trenutku suvišno pričati o imenima. Jednostavno, odlučili smo se da Igor Janković bude vršilac dužnosti do kraja polusezone, a poslije toga ćemo pričati sa kandidatima za trenera”, tvrdi Kovačević.

Pored Mojsilovića, među kandidatima za novog trenera Borca nalaze se još nekadašnji kormilar „crveno-plavih“ Dragan Jović, te bivši fudbaler beogradskog Partizana Dejan Vukičević.

Trening

Igrači Borca su u utorak trenirali po želji poslije sastanka sa direktorom Dejanom Lukndićem, koji im je zamjerio na lošim igrama i činjenici da su daleko od plasmana u Ligu za šampiona.

Sa druge strane, prvotimcima se duguju tri plate, i to se odnosi na igrače koji su došli ljetos. „Starosjedioci“ nisu dobili pet ličnih dohodaka, a zaposleni u klubu jedan više.

Kazne

Na sve to stigla je i „zapovijest“ Disciplinske komisije Fudblskog saveza BiH da se do 15. decembra uplati 24.500 konvertibilnih maraka Slobodi iz Mrkonjić Grada kao odšteta za fudbalera Predraga Zekanovića. Osim toga, Banjalučani će morati da uplate još 7.700 KM u kasu FS BiH, što je kazna za uptrebu pirotehničkih sredstava na derbi utakmici 15. kola Premijer ige BiH protiv Željzničara.

Po izvještaju delegata na tom susretu navijači su koristili 546 pirotehničkih sredstava, što je svojevrstan rekord. Banjalučki „Lešinari“ su nadmašili sarajevske „Horde zla“, koje su ranije uspjele da upotrebe 460 sredstava.

Izvor: blic.rs / Autor: Darko Basara

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/borac-trazi-trenera-mojsilovic-potvrdio-kontakte-kovacevic-ne-bi-o-imenima/||claudebot