Borac se ne plaši Širokog: I mi želimo pobjedu!

Objavljeno: 8. 12. 2017 u 16:20h

U taboru Borca sa mnogo samopouzdanja dočekuju nedjeljni derbi sa Širokim Brijegom, kojim će završiti jesenji dio sezone u Premijer ligi BiH.

Novo, 18. kolo Premijer lige BiH počelo je danas duelom GOŠK-a i Slobode, ali najzanimljiviji mečevi biće odigrani u nedjelju.

Jedan od njih je derbi kola koji će na Gradskom stadionu u Banjaluci u nedjelju od 13 časova odigrati Borac i Široki Brijeg.

Široki je trenutno na trećem mjestu na tabeli, međutim, praktično cijelu sezonu je na samom vrhu, nekoliko kola bio je in a samom vrhu.

Uprkos tome u taboru Borca sa mnogo samopouzdanja dočekuju duel sa Širokobriježanima i najavljuju borbu za sav plijen.

“Vrlo dobro znamo šta ta  utakmica znači Borcu na tabeli. Znamo da bismo se ponovo uključili u Ligu za prvaka. Široki je tokom cijele sezone igrao vrlo dobro, uvijek je na diobi prvog-drugog mjesta. Unazad sedam dana odigrali su tri teške utakmice sa Željezničarom, sigurno je da neće biti sto posto u ritmu., Međutim, oni imaju svoje ambicije, mi imamo svoje ambicije. Oni su najavili da žele pobjedu u Banjaluci, mi isto tako želimo pobjedu pred našom publikom tako da očekujem dobru predstavu i nadams e da ćemo svi zajedno slaviti poslije utakmice”, istakao je v.d. trenera Borca Igor Janković.

Široki dolazi u Banjaluku dolazi nakon serije od tri meča sa Željezničarom, dvije u Kupu BiH i jednog prvenstvenog duela.

“Oni su imali tri teške utakmice, prvo su prihološki ispražnjeni, igrali su po jako teškim uslovim sve tri utakmice. Nemoguće je oporaviti ekipu za dva dana poslije tolikih napora, međutim Široki ima u rosteru sigurno 15-16 izuzetno kvalitetnih igrača i nije bitno ko će istrčati na terne. Trener je dosta rotirao, miksao zadnje tri utakmice, pokušava da rasporedi snage, međutim mi smo okrenuti sami sebi, dobro smo radili i ukoliko to prenesemo na teren neće biti nikakvih problema. Uz podršku navijača i dobru igru možemo doći do pobjede”, rekao je Janković.

On nije želio da mnogo priča o posljednjim dešavanjima u klubu, odnosno otkaza petorici fudbalera i da prokomentariše koliko je to eventualno uticalo na atmosferu u ekipi.

“Kako stručni štab, tako i igrači su fokusirani na utakmicu sa Širokim Brijegom. U fudbalu je tako, danas jesi, sutra nisi. Ne bih se mnogo doticao te teme, jer je puno pisano protekih dana i ne bih da gubimo energiju u tom smjeru. Ljudi u klubu su u razgovoru s tim igračima donijeli takve odluke kakve jesu , isključivo sada gledamo utakmicu koja slijedi. Fokusirani smo na nedjelju i sve će se pokazati u nedjelju, gdje smo i šta smo za nastavk sezone”, rekao je Janković

Golman Borca Nemanja Trkulja takođe smatra da bi Borac mogao da iskoristi umor gostiju nakon serije mečeva sa Željezničarom.

“Široki je kvalitretna ekipa koja se nalazi u vrhu Premijer lige BiH. U proteklih sedam dana imali su tri jako teške utakmice protiv Željezničara i sigurno je da je to ostavilo neki trag na njima, pogotovo jer su imali tri poraza. Vjerujem da to možemo da iskoristimo. Sigurno je da neće biti laki uslovi na terenu, ali vjerujem pošto igramo na domaćem terenu da ćemo puno toga pokazati i ostvariti pobjedu koja će nam sigurno donijeti puno toga na proljeće”, rekao je Trkulja.

Da li dolazi Dragan Jović?

“Želimo da završimo ovaj dio sezone pobjedom. Razgovaramo sa potencijalnim trenerima, obavljen je razgovor sa g. Jovićem, rekao sam da je moja želja da on bude trener Borca, da li će se to ostvariti ili neće znaćemo u narednih nekoliko dana”, rekao je Igor Janković, v.d. trenera i šef sportskof sektora u FK Borac..

Trkulja potpisao ugovor

Golman Borca i mladi reprezentativac BIH Nemanja Trkulja potpisao je profesionalni ugovor sa Borcem.

“Prije dva dana smo potpisali profesionalni ugovor sa Nemanjom na dvije godine. Borac želi naprijed, želi afirmaciju mladih igrača i jednu ozbiljnost u radu. Svi potencijalni reprezentativci, odnosno kvalitetni mladi igrači će potpisati profesionalne ugovore kao što su neki već i potpisali. Razmišljamo o budućnosti Borca, želimo naprijed, želimo da imamo mir i sigurnost u narednom period”, rekao je Janković.

Mladi čuvar mreže je zadovoljan zbog svog prvog profesionalnog ugovora.

“Želim da se zahvalim klubu i ljudima u klubu na ukazanom povjerenju i ovom ugovoru. Nadams se da ću u narednom period ispuniti očekivanja i davati svoj maksimum”, rekao je Trkulja.

Premijer liga BiH, 18. kolo:

  • GOŠK – Sloboda (2:0)

Subota

  • Čelik – Zrinjski
  • Mladost DK – Krupa

Nedjelja

  • Borac – Široki Brijeg
  • Vitez – Sarajevo
  • Željezničar – Radnik

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/borac-se-ne-plasi-sirokog-mi-zelimo-pobjedu/||claudebot