Borac: Puzigaća više nije “depresivan”

Objavljeno: 6. 4. 2018 u 16:36h

U sklopu 4. kola Lige za opstanak na Gradski stadion dolazi GOŠK iz Gabele.

Ovo će biti treća utakmica dvije ekipe ove sezone, a tim iz Platonove ulice je u obje slavio minimalne pobjede – 1:0.

Nakon pobjede protiv Viteza u prošlom kolu u Borcu se nadaju da bi trijumfom sutra riješili pitanje opstanka u ligi.

Darko Vojvodić zbog prehlade nije bio prisutan na današnjoj konferenciji za novinare, ali će sutra voditi ekipu sa klupe.

Njegovo mjesto je zauzeo Marko Maksimović koji je istakao da ekipa mora biti na oprezu sve dok se matematički ne osigura opstanak.

“Mi imamo 12 bodova prednosti ispred Čelika, ali iskustva iz prošle godine, kada je Široki Brijeg osigurao opstanak dva kola prije kraja, a osvojili su i Kup, nas opominju da moramo biti jako oprezni. GOŠK igra dobro ove godine i neće biti lako. Što se tiče kadra, mi smo Stefana i Siniše Dujakovića, Kondić je bolje, dok je Nemanja Trkulja od ranije van tima”, rekao je u uvodu Maksimović.

Kada je riječ o pojačanjima iz Gane i prvenstveno Andreju Modiću, Maksimović je istakao da se mladi veznjak još nije pojavio na treningu.

“On se nije pojavio, a nisam upoznat zašto. Vinsent je otišao u Beograd jer ima problema sa vizom i ne znam kada i da li će biti sa nama. Abdulai je tu i prema informacijama koje ja imam sa njim će biti potpisan ugovor, ali to još nije zvanično. Njegova registracija neće biti problem i ako se što prije osigura opstanak neki je plan da se probaju svi igrači koji nisu imali mnogo prilike da igraju”.

Darko Vojvodić je na svom predstavljanju istakao da je Bojana Puzigaću zatekao “depresivnog i da se takav igrač ne smije dovesti u takvo stanje”.

Lijevi bek je već u prvoj utakmici pod novim trenerom odigrao odličnih 60 minuta protiv Viteza.

“Atmosfera u ekipi je dobra poslije pobjede protiv Viteza, jer znamo da nismo pobijedili četiri mjeseca. GOŠK se takođe bori za opstanak, ali se nadam da ćemo to riješiti u svoju korist jer bi otklonili sve dileme što se tiče opstanka”, rekao je Bojan Puzigaća i osvrnuo se na riječi svog trenera.

“Bilo je tako, to je činjenica. Sada se osjećam dobro, ali ne bih mnogo davao važnosti tome da li igram ili ne. Bitno je da Borac sutra pobijedi, a da li ću ja igrati nije najvažnije. To će odlučiti strični štab. Ja sam među najstarijima ovdje i znam da su rezultati važniji od mog statusa”.

Riječi podrške za svog bivšeg saigrača je imao iMarko Maksimović, koji je naveo da Borac ima još nekoliko igrača kojima je potrebno podignuti samopuzdanje.

“Bojan je, što se tiče karijere, uz Janičića najveće ime u našoj ekipi. On je stvarno sva dešavanja u proteklih nekoliko mjeseci sjajno izdržao, to ne može svako. Profesionalno se ponašao i izvršavao sve svoje obaveze. Šef je već ranije govorio da nam nedostaju igrači koji svojim kvalitetom mogu riješiti meč, a Bojan je to, uz Miloša Žeravicu, u prošlom kolu pokazao. Sada treba da dodatno podignemo Veselinovića, Mahovića, Kunića kojem u šali kažemo da je njemu jedinom dobro u posljednjih šest mjeseci pošto je jedini napadač i ima solidan učinak. Nadamo se da će poslije pobjede sutra pasti pritisak što će dovesti do bolje realizacije, jer se neki igrači teško nose sa pritiskom u Borcu”, dodao je Maksimović.

Borac je u prošlom kolu nastupio sa Veselinovićem kao “polutkom”, a to je moguće i sutra.

“Šef je i ove sedmice uigravao dvije varijante, sa polušpicom i formaciju u kojoj smo igrali ranije. Sutra ćemo da vidimo za šta će da se odluči. U prošlom meču promjena formacije nam je donijela više prilika nego u prethodnom periodu”, zaključio je Marko Maksimović.

Utakmica na Gradskom stadionu počinje u 18 časova.

Premijer liga BiH

Liga za prvaka:

u subotu

  • Radnik – Krupa 16.30
  • Željezničar – Široki Brijeg
  • Zrinjski – Sarajevo 18.30

Poredak na tabeli Lige za prvaka: Željezničar 57, Zrinjski 53, Široki Brijeg 47, Sarajevo 43, Krupa 36, Radnik 36.

Liga za opstanak:

u subotu

  • Mladost – Sloboda 16.30
  • Borac – GOŠK 18.00

u ponedjeljak

  • Vitez – Čelik 16.30

Poredak na tabeli Lige za opstanak: Mladost DK 35, Borac 30, GOŠK 28, Sloboda 26, Čelik 18, Vitez 8.

Izvor: Mondo / Autor: Zoran Pajčin

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/borac-puzigaca-vise-nije-depresivan/||claudebot