Borac: Poštujemo Zrinjski, ali ga se ne bojimo

Objavljeno: 9. 4. 2016 u 07:30h

Borbu za bodove vrijedne opstanka u BH Telecom Premijer ligi BiH fudbaleri Borca u okviru 24. kola nastavljaju u Mostaru, gdje gostuju lideru prvenstva Zrinjskom.

“Plemići” do sada imaju samo tri poraza, a jedan su doživjeli upravo u Banjaluci. U subotu će ove dvije ekipe imati sasvim različite ambicije.

“Crveno-plavi” traže bodove spasa, a domaćinu u borbi za titulu igra samo pobjeda. Borac u ovaj meč ulazi sa velikim kadrovskim problemima pošto neće moći da igraju Željko Đokić, Fedor Predragović i Uglješa Radinović zbog crvenih kartona, te Armando Mance i Goran Vukliš zbog povreda i Vladan Milosavljev koji je suspendovan.

“Još u ustima osjećamo gorčinu poraza od Sarajeva i smatramo da nismo zaslužili da izgubimo. Na tom meču se svašta izdešavalo pa sada zbog crvenih kartona i povreda ne možemo da računamo na dosta igrača. Biće veoma teško”, rekao je Zoran Dragišić, trener u stručnom štabu Banjalučana.

Dragišić posebno apostrofira to da protivnika sa klupe vodi Vinko Marinović, koji je Zrinjski preuzeo upravo nakon što je sjedio na klupi ekipe sa Gradskog stadiona.

“Nema tajni između nas. On poznaje nas, mi poznajemo Zrinjski i pobjednika će odlučiti veća želja za pobjedom i trenutak inspiracije. Vjerujem da će dodatni motiv za njih biti to što smo im upravo mi nanijeli prvi poraz ove sezone. Ne smijemo kalkulisati i moramo se vratiti neporaženi”, kazao je Dragišić.

Dejan Popović, fudbaler Banjalučana, ističe da svi igrači znaju šta ih čeka u Mostaru i da niti jednoj ekipi neće biti lako doći do bodova.

“Poštujemo rivala, ali ga se ne bojimo. Moramo da odigramo čvrsto i jako i nadamo se osvajanju tri vrijedna boda”, izjavio je defanzivac “crveno-plavih”.

Vinko Marinović, trener Zrinjskog, dobro poznaje stil igre i većinu fudbalera Borca i očekuje neizvjesnu utakmicu.

“Borac je dobra ekipa, sa kvalitetnim pojedincima, koji u zadnje vrijeme možda nisu imali ni sreće da dođu do nekog povoljnijeg rezultata. Sada se moraju ‘čupati’, ali nama takođe jedino pobjeda odgovara i tako ćemo se i postaviti”, kazao je Marinović.

Derbi direktnih konkurenata za izlazak u Evropu, kao i sam vrh tabele, igraće se na “Koševu”. Aktuelni šampion Sarajevo, nakon Slavije i Borca, sva tri boda želi i protiv Radnika.

“Mi smo se poslije jedne krize i loših rezultata vratili u rezultatski plus. Imamo dvije vezane pobjede i u tom pravcu želimo nastaviti i protiv Radnika. Bijeljinci su izuzetno kvalitetan rival. To najbolje pokazuje njihov bodovni saldo, ali mi igramo kući i samo nas pobjeda interesuje”, rekao je Almir Hurtić, trener Sarajeva, i dodao da je njegov tim već slavio u Bijeljini: “Uspješno smo završili gostovanje u 9. kolu kada smo pobijedili 3:0. Ne vidim nijedan razlog da i sada ne budemo na pravom nivou. Poštujemo goste, ali bodove će morati potražiti na drugom mjestu”.

Fudbaleri Radnika u ovaj meč ulaze na krilima plasmana u finale Kupa RS, pošto su u dvomeču bili bolji od Proletera sa 10:1.

“U Kupu smo priliku dali omladincima kako bi oni iskusniji što spremnije dočekali meč sa Sarajevom. Aktuelni šampioni su veliki favoriti u ovom meču. To je jedna od ekipa koje uvek konkurišu za titulu. Iako su u prvom delu sezone propustili osvojiti nešto više bodova, sada im ide optimalno i za nas neće biti lagana utakmica na terenu. Međutim, psihološki smo mi rasterećeni u odnosu na njih i to bi nam moglo značajno koristiti. Protiv takve ekipe ne moram nikoga posebno motivisati, ući ćemo rasterećeno i pokušati napraviti iznenađenje”, zaključio je Petrović.

Parovi:

subota:

Drina – Željezničar 14.30,

Široki Brijeg – Rudar

16.30,

Čelik – Slavija 16.30,

Travnik – Vitez 16.30,

Olimpic – Velež 16.30,

Sloboda – Mladost 16.30,

Zrinjski – Borac 18.

Nedjelja:

Sarajevo – Radnik 16.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/borac-postujemo-zrinjski-ali-ga-se-ne-bojimo/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot