Borcu treba 630.000 KM do izgura sezonu

Objavljeno: 12. 11. 2015 u 19:58h

Ako Fudbalski klub Borac 23. novembra na sjednici Skupštine dobije predsjednika, nova uprava će imati težak zadatak, jer treba da obezbijedi oko 630.000 KM, koliko je potrebno banjalučkom premijerligašu da izgura sezonu do kraja.

Iako je prošlo nekoliko mjeseci od ostavke Draška Ilića na mjestu predsjednika i nekoliko dana od ostavke Roberta Zrilića na mjestu direktora kluba, ne nazire se ko će od 23. novembra biti na čelu kluba iako se u javnosti pojavilo nekoliko kandidata koji to na kraju ipak nisu potvrdili. Već godinama Borac je u teškoj finansijskoj krizi, a ove godine potresa ga i rezultatska pošto nakon 15 kola ima 12 bodova i nalazi se na 14. mjestu BH Telecom Premijer lige BiH. Čak devet bodova ih dijeli od mjesta koje osigurava opstanak u društvu najboljih, a jasno je da će im za to biti potrebna pojačanja u zimskom prelaznom roku.

“Prema procjenama, da bismo izgurali do kraja sezone, potrebno nam je skoro 630.000 KM i to pod uslovom da ove zime ne angažujemo nijedno pojačanje i da u međuvremenu ne dobijemo neku novu tužbu”, rekao nam je izvor iz kluba.

Ekipu iz Platonove ulice do kraja sezone čeka sedam utakmica na Gradskom stadionu i za njihovu organizaciju će im trebati ukupno 7.000 KM, što je i najmanja stavka. Predsjednik u ostavci istakao je da će aktuelni upravni odbor obezbijediti sve za gostovanje u Sarajevu kod Željezničara u narednom kolu, ali nakon toga “crveno-plave” čeka još sedam mečeva na strani. Za prevoz, smještaj i hranu im treba 100.000 KM. Do kraja jesenjeg dijela sezone Borac očekuju još tri meča, zatim slijedi pauze, a nakon toga i pripreme za koje će biti potrebno između 50.000 i 60.000 KM, kazao je naš izvor koji je dodao da će najeveća stavka biti plate za fudbalere, trenere i radnu zajednicu. Mjesečno će za to biti potreno 55.000 KM, što do kraja sezone iznosi 330.000 KM. Tu ne treba zaboraviti i zaostala dugovanja na ime plata, koja iznose oko 130.000 KM.

U međuvremenu, najvjerniji i najvatreniji navijači Borca, popularni “Lešinari”, poslali su pismo Slobodanu Gavranović, gradonačelniku Banjaluke, i tako pokazali “ogorčenje odnosom gradskih struktura prema najvećim sportskim simbolima Banjaluke”.

“Ogorčeni smo činjenicom da nekadašnja Banjaluka, koja je bila grad sporta, danas ne postoji. Košarka je odavno ugašena, rukomet je na izdisaju. Danas postoji Banjaluka puna parkinga i stubića. Gospodine gradonačelniče, ako Borac i drugi simboli grada nisu vaša briga, pitamo Vas, šta je vaša briga u našem gradu. Ponavljamo da klub (FK Borac) koji živi 90 godina i koji je simbol Banjaluke i Krajine nećete ugasiti. FK Borac je dobijao tri, pa čak i četiri puta veći iznos iz budžeta grada u godinama kada je ispadao iz Premijer lige i to je samo primjer Vašeg nemara prema našoj svetinji. Zato po ko zna koji put naglašavamo da je Gradska uprava glavni krivac stanja u kome se nalazi FK Borac”, piše, između ostalog, u pismu “Lešinara”.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/borcu-treba-630-000-km-do-izgura-sezonu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot