Kasa Borca punija za 220.000 evra

Objavljeno: 7. 9. 2015 u 18:13h

Transfer Aleksandra Subića u Partizan vrijedan 70.000 evra plus 15 odsto od iduće prodaje treći je na kojem je Borac zaradio od dolaska na čelo aktuelne uprave kluba.

Banjalučani su za godinu realizovali tri respektabilna transfera, prije svega kada se gledaju imena klubova, a ne visina obeštećenja, pošto su prije Subića klub napustili Srđan Grahovac i Haris Handžić.

Grahovac je pojačao Rapid iz Beča za 100.000 evra i standardni je član ekipe kojoj je sreća okrenula leđa u dvomeču sa Šahtjorom za ulazak u Ligu šampiona. Ipak, bivši kapiten Borca, igraće sa svojom ekipom u grupnoj fazi Lige Evrope, baš kao i Subić sa Partizanom. Handžić je karijeru nastavio u ruskoj Ufi, u kojoj je manje-više standardan, a postigao je i nekoliko vrlo važnih golova u finišu prošle sezone, kada se njegov klub borio za opstanak, kao i na početku ove. Dakle, Borac je od prodaje ova tri igrača prihodovao 220.000 evra, što nije neka cifra kada se zna da je dug kluba oko sedam miliona evra. Ipak, svaki evro u teškim vremenima znači “crveno-plavim” i koliko-toliko olakšava servisiranje svakodnevnih obaveza.

“Složio bih se da to nije novac koji može da nas izvuče iz krize, ali nam mnogo znači. Transferi trojice naših fudbalera govore da je moguće iz Borca otići u jače klubove i lige. Smatram da možemo i više da zaradimo na Subiću, jer se Partizan obavezao da će u Banjaluci odigrati prijateljski meč sa prvim sastavom, a imamo pravo i na solidan procenat od njegove idućeg transfera. Takođe, pet odsto od eventualnog transfera Grahovca, kao i obavezan procenat od pet odsto, zato što je ovaj fudbaler ponikao u Borcu” rekao je direktor kluba Robert Zrilić.

Transferi su potvrda da menadžerske agencije prate igre Banjalučana i da više nije iznenađenje kada se za usluge ekipe sa Gradskog stadiona interesuju klubovi i inostranstva.

“Iako je finansijska situacija teška, opredijelili smo se da radimo na poboljšanju imidža kluba u evropskim okvirima, ostvarili smo mnogo kontakat i ugostili dosta menadžera. Želimo da afirmišemo naše igrače, mnogo agencija u toku prvenstva dolaze kod nas, prate utakmice, pripreme… Preduslov za ovakve i veće transfere su poboljšanje infrastrukture, bolja selekcija mladih igrača, veće ulaganje u omladinski pogon, kao i stručno usavršavanje trenera” zaključio je Zrilić.

CSKA, Atletiko, Sparta…
Već u zimskom prelaznom roku moguće je da će još neki igrač napustiti Gradski stadion za obeštećenje.

“Imali smo kontakte sa ljudima iz Specije koji su zainteresovani za Tonija Jovića. Srđan Bečelić je bio interesantan Sparti iz Praga, a Elvir Koljić i Ajdin Redžić, igrači su za koje su “zagrizli” CSKA Moskva i Atletiko Madrid. Mnogo zavisi od igrača, moraju da na svakom meču daju sve od sebe, jer nikada ne znaju ko sa tribina može da ih primijeti” rekao je Zrilić.

Otišli za obeštećenje

Srđan Grahovac (Rapid) – 100.000 evra

Aleksandar Subić (Partizan) – 70.000 evra

Haris Handžić (Ufa) – 50.0000 evra

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/kasa-borca-punija-za-220-000-evra/||claudebot