Evo koliko je Partizan platio Subića…

Objavljeno: 2. 9. 2015 u 09:34h

Predsjednik Borca Draško Ilić otkrio detalje transfera doskorašnjeg kapitena Aleksandra Subića u Partizan.

Aleksandar Subić od ponedjeljka je član beogradskog Partizana s kojim je potpisao četverogodišnji ugovor i zadužio dres sa brojem 19.

Na dan potpisivanja ugovora u Humskoj nije objavljeno koliko je Borac dobio od Partizana za svog bočnog igrača i kapitena, ali je to dan kasnije otkrio predsjednik Borca Draško Ilić.

“Transfer za Subića je 70.000 evra, a od svakog narednog transfera Borac će dobiti 15 odsto. Pored toga dogovorena je i utakmica sa Partizanom u oktobru mjesecu na koji će doći prva postava Partizana sa svojom upravom i ponuđena je varijanta Partizanu da napravimo prijateljski, bratski sporazum gdje ćemo imati saradnju po svim nivoima i da u zimskom prelaznom periodu u Borcu ukoliko to bude potrebno nađu se neki igrači Partizana kako bi nama pomogli, a na neki način pomogli ovu saradnju”, rekao je Ilić.

Tokom ljetnog prelaznog roka Subić je bio na meti Sarajeva, ali i još nekoliko stranih kluba, među kojima je navodno najkonkretniji bio belgijski Kortrijk.

Tada se nezvanično spekulisalo cifrom od oko 200.000 evra, ali je na kraju Subić napustio Borac uz daleko manje obeštećenje Banjalučanima.

“Gledajući visinu transfera, njom ne možemo biti zadovoljni. Nažalost druge ponude za našeg kapitena nisu stigle. Ali mislim da je ova ponuda potpuno korektna i konkretna i da eventualni transfer Subića iz Partizana može biti poprilično veliki i možda Borac kroz tih 15 odsto može doći do mnogo većeg iznosa od ovog koji je sada realizovan, a sa one druge sportske strane sportske, srećni i ponosni smo jer smo našem kapitenu da ode u jedan ozbiljan klub i da ne zaustavljamo njegovu karijeru ugovorom sa Borcem”, rekao je Ilić.

Doskorašnji kapiten priliskom odlaska iz Borca oprostio je klubu sva dugovanja prema njemu.

“Subiću sam zahvalan jer je odlaskom sva svoja potraživanja prema Borcu otpisao, mislim da je to oko 13-14.000 KM, oprostio je taj dug i imamo obećanje ljudi iz Partizana da ćemo da ga vidimo na Gradskom stadionu”, dodao je Ilić.

Iako je predsjednik Borca najavio da će meč između Partizana i Borca biti odigran u oktobru i to uz dolazak prvog tima crveno-bijelih, to je teško izvodivo, gotovo nemoguće, s obzirom na zgusnut raspored takmičenja beogradskog kluba.

Partizan će, naime, tokom oktobra igrati četiri utakmice Superlige Srbije (3. oktobra, 14. oktobra, 18. oktobra i 24. oktobra) a osim toga igraće i dvije utakmice grupne faze Lige Evrope. Gostovanje Augsburgu na rasporedu je 1. oktobra, a 22. oktobra Partizan dočekuje Atletik Bilbao.

Osim toga tokom oktobra na rasporedu su i dva kola reprezentativnih kvalifikacija za EURO 2016, pa je vrlo teško povjerovati da će se čelnici crveno-bijelih u ovako zgusnutom rasporedu odlučiti za gostovanje u Banjaluci sa prvim timom.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/evo-koliko-je-partizan-platio-subica/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot