Olimpik slavio u Banjaluci

Objavljeno: 24. 8. 2015 u 09:29h

Treću godinu zaredom Olimpik je sa Gradskog stadiona u Banjaluci odnio cijeli plijen i slavio protiv Borca rezultatom 1:0. U hercegovačkom derbiju, Zrinjski i Široki Brijeg odigrali bez pobjednika, ali i bez golova.

Treću godinu zaredom Olimpik je na Gradskom stadionu u Banjaluci odnio cijeli plijen i slavio protiv Borca rezultatom 1:0.

2015/16 Borac – Olimpik 0:1

2014/15 Borac – Olimpik 0:1

2013/14 Borac – Olimpik 0:1

Posljednji domaći poraz Borca bio je protiv Olimpika u 20. kolu prošle godine, a ujedno i zadnji trijumf Sarajlija u gostima. Sada se krug zatvorio, a akteri su isti.

Od 2012. godine Borac ne zna za trjumf protiv najmlađeg sarajevskog premijerligaša. Tako je bilo i večeras.

BORAC – OLIMPIK 0:1 (0:1)

(Pandža 41)

Banjalučani su doživjeli prvi poraz ove sezone, dok je ekipi Olimpika ovo bio prvi trijumf.

Daleko iskusnija ekipa Olimpika zasluženo je trijumfovala i prekinula seriju neuspješnih rezultata na početku sezone. S druge strane, Borac nije imao rješenja za odličnu igru raspoloženih gostiju.

Trenutak odluke desio se u 41. minutu. Veldin Muharemović napravio je odličan posao na sredini terena, uposlio Dalibora Pandžu na lijevoj strani, koji odlično pogađa donji lijevi ugao gola Borca, za ispostaviće se, konačnih 0:1.

Pokušavao je trener Vlado Jagodić da unese promjene u svoju ekipu, debitovali su Mićo Kuzmanović i Lazar Marjanović, ali Banjalučani nisu uspjeli da dođu bar do jednog boda.

U narednom kolu Borac će igrati protiv Drine, gdje će pokušati da nadoknadi propušteno u današnjem meču. S druge strane, Olimpik je konačno trijumfovao u prvenstvu i pobjega sa začelja tabele.

BORAC: Ružić, Saničanin, Vidović, Kikić, Jović, Stojanović, Đorđilović, Koljić, Subić, Bečelić, Radinović.

OLIMPIK: Fejzić, Imamović, Merajić, Regoje, Brković, Muharemović, Pandža, Karić, Handžić, Jusufović, Raščić.

plbih

PREMIJER LIGA BIH – 5. KOLO:

Borac – Olimpik 0:1 (0:1)
(Pandža 41)

Zrinjski – Široki Brijeg 0:0

Rudar Prijedor – Travnik 2:1 (1:1)
(Pekija 22, Džafić 67 – Dudić 40, penal)

Slavija – Drina 1:0 (0:0)
(Kartal 54)

Željezničar – Velež 2:1 (1:0)
(Kokot 8, Đelmić 68 – Haurdić 54)

Odigrano u subotu:

Čelik – Sarajevo 1:1 (1:0)
(Hebobivić 22, autogol – Benko 51)

Radnik – Sloboda 0:1 (0:1)
(Ahmetović 43)

Vitez – Mladost 1:1 (0:0)
(Đurić 46, penal – Šišić 79)

TABELA: Zrinjski 13, Sloboda 10, Široki Brijeg 8, Čelik 8, Slavija 8, Radnik 8, Sarajevo 7, Rudar Prijedor 7, Željezničar 7, Borac 6, Travnik 6, Olimpik 5, Mladost 4, Vitez 4, Velež 3, Drina 3.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/olimpik-slavio-u-banjaluci/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])