Došlo vrijeme za rušenje tradicije u duelu sa Veležom

Objavljeno: 1. 8. 2015 u 10:33h

Pobjeda u derbiju prvog kola Premijer lige BiH nad Željezničarom u Banjaluci (1:0) fudbalerima Borca dala je krila i osokoljeni putuju u Mostar, gdje će u subotu od 17 časova igrati protiv domaćeg Veleža.

Ipak, tradicija nije na strani izabranika Vlade Jagodića, koji u šest posljednjih gostovanja na stadionu “Vrapčići” nisu postigli ni gol. Jedini remi u tim mečevima, i to sa istim šefom stručnog štaba kao danas, zabilježili su u sezoni 2010/11, kada su igrali 0:0 i kasnije postali prvaci BiH.

“Već nam je svima preko glave da se sa utakmica iz Mostara vraćamo pognute glave i vjerujem da se u subotu možemo radovati na stadionu “Vrapčići”. Naravno, ne bismo bili nezadovoljni i bodom. Velež je na premijeri u Istočnom Sarajevu, gdje je osvojio bod, pokazao da ima kvalitetnu ekipu, tako da nam neće biti nimalo lako da ostvarimo naše namjere. Međutim, optimista sam, vjerujem u ovu mladu ekipu, koja je pobjedom nad Željezničarom pokazala koliko vrijedi” naglasio je Jagodić.

Stručni štab Banjalučana u ovom susretu može da računa na Nebojšu Runića, koji je odradio crveni karton iz prošlog prvenstva, ali i na Stojku Kikića, koji je iz bivšeg kluba, Podrinja iz Janje donio tri žuta kartona, tako da nije mogao igrati na premijeri. Jedinu glavobolju Banjalučanima zadaje bol u koljenu strijelca jedinog gola u duelu sa Sarajlijama Petra Ilića.

“Neposredno pred utakmicu odlučiću da li će biti u stroju ili ne. Odlično je što možemo računati na Runića i Kikića, koji su odigrali skoro sve pripremne utakmice, tako da sam na slatkim mukama zbog izbora startne postave. Sertifikati još nisu stigli za golmana Bojana Jovića i ofanzivnog veznog Milana Stojanovića, ali će i oni biti u konkurenciji za meč trećeg kola u kojem dočekujemo novajliju Mladost iz Doboj Kaknja” dodao je Jagodić.

Kormilar Banjalučana dodao je da je na probi i dalje Ermin Muhić iz njemačkog Valdhofa iz Manhajma, te da će zajedno sa Jovićem i Stojanovićem biti u ekipi koja će u srijedu od 18 časova odigrati kontrolni meč protiv drugoligaša trnske Sloge.

Ostali parovi

U ostalim susretima drugog kola Premijer lige BiH sastaju se: ISTOČNO SARAJEVO: Olimpik – Čelik (subota, 17 časova), TRAVNIK: Travnik – Sarajevo (nedjelja, 17 časova), ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg – Vitez (nedjelja, 20.30 časova).

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/doslo-vrijeme-za-rusenje-tradicije-u-duelu-sa-velezom/||claudebot