Borčev vrtić skrenuo plavi voz sa kolosijeka

Objavljeno: 28. 7. 2015 u 11:31h

Fudbaleri Borca prije derbija prvog kola Premijer lige BiH protiv Željezničara priželjkivali su da ostanu neporaženi, a oni ne samo da nisu izgubili nego su moćnom rivalu iz Sarajeva održali lekciju i savladali ga sa 1:0.

Ekipa čiji je prosjek godina nešto malo više od 21 svih 90 minuta bila je mnogo bolji akter susreta odigranog pred 5.500 gledalaca i na kraju je osvojila tri vrijedna boda, ali i nanijela prvi poraz “plavom vozu” poslije osam mjeseci i 24 dana. Tim sa “Grbavice” posljednji put poražen je u 13. kolu prošlog prvenstva, 2. novembra 2014. godine na svom terenu od Sarajeva sa 1:2. Ujedno, bila je to osma pobjeda Borca u posljednjih devet susreta na Gradskom stadionu (deveti meč Željezničar dobio službenim rezultatom 3:0, poslije prekida 24. septembra 2011. godine), ali i prvi poraz na klupi nekadašnjeg trenera Borca, a sada Sarajlija Milomira Odovića.

Njegovi izabranici, očigledno umorni poslije dvomeča u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope protiv mađarskog Ferencvaroša, ofanzivno su ušli u meč, ali prijetnja dojučerašnjeg borčevca Joce Stokića nije urodila plodom. Osokoljeni podrškom sa tribina, mladići u crveno-plavim dresovima malo-pomalo preuzimali su inicijativu i postajali sve konkretniji. Takva igra urodila je plodom u 34. minutu kada je sa svoje polovine Srđan Bečelić dodao loptu do Petra Ilića, koji se sa centra prošetao kroz odbranu “plavih” i na kraju sa nekih 18 metara pogodio ispod istrčalog golmana gostiju, nekadašnjeg borčevca Marijana Antolovića.

U nastavku susreta domaći su imali još nekoliko izglednih prilika, ali Toni Jović, Aleksandar Subić, Fedor Predragović i Srboljub Jandrić nisu bili precizni. Kazna za promašaje umalo nije stigla u 72. minutu, kada je bivši igrač Banjalučana Ognjen Đelmić šutirao sa 20 metara, ali je čuvar mreže “crveno-plavih” Branislav Ružić vrhovima prstiju loptu odbio u stativu, odnosno u korner.

“Pružili smo igru iznad očekivanja. Nadam se da smo opravdali ono što smo najavljivali, a to je da ćemo borbenom igrom parirati i velikom Željezničaru. Nastojali smo sve da uradimo i nadam se da smo zadovoljili. Moramo biti svjesni svoje snage, svoje mladosti i nastaviti trenirati još bolje nego što jesmo. Meni je drago što je Željezničar došao u najjačem sastavu koji je mogao da izvede. Hvala i publici koja je u velikom broju došla da podrži našu mladu ekipu” naglasio je šef stručnog štaba Borca Vlado Jagodić.

Čuvar mreže domaćih Branislav Ružić u 72. minutu istakao se poslije udarca Ognjena Đelmića, ali je u još nekoliko navrata dobro intervenisao.

“Derbi je opravdao epitet. Željezničar je odlična ekipa, ali bili smo bolji i zasluženo smo došli do cijelog plijena. Pokazali smo da u ovoj ekipi ima kvaliteta i mislim da ćemo tek u narednom periodu pokazivati prave partije. Odlučila je naša veća želja za dokazivanjem i odlično je što smo prvenstvo otvorili pobjedom” naglasio je Ružić.

Kormilar Željezničara Milomir Odović poslije meča nije bio baš raspoložen za priču.

“Čestitam Borcu na zaista zasluženoj pobjedi, naravno i na gostoprimstvu. Definitivno bez pravog pristupa se ne može igrati domaće prvenstvo. Imali smo i određenih kadrovskih problema, a realno gledajući prvo poluvrijeme smo odigrali katastrofalno. Drugo poluvrijeme je bilo bolje, ali nedovoljno. Teško se vratiti ako ne uđeš na pravi način u utakmicu i takav pristup vodi u poraz2 naglasio je Odović.

Stojanović i Muhić

Ugovor sa Banjalučanima juče je potpisao i doskorašnji centralni vezni fudbaler Sloge iz Petrovca na Mlavi Milan Stojanović.

“S njim će naš vezni red dobiti na eksplozivnosti i sigurno će biti veliko pojačanje. Na probi je i 21-godišnji štoper Elmir Muhić, koji je stigao iz njemačkog Valdhofa iz Manhajma” naglasio je direktor Borca Robert Zrilić.

Rezultati

Travnik – Široki Brijeg 1:2 (Smajić 81 – Vagner 9, Menalo 13)

Sarajevo – Drina danas, 17.30 časova

Zrinjski – Olimpik 2:0 (Mešanović 63, Šćepanović 77)

Čelik – Sloboda 1:0 (Karić 14)

Rudar Prijedor – Mladost 3:0 (Radoja 10, Arežina 27, 37. penal)

Slavija – Velež 1:1 (Rovčanin 89 – Janković 62

Borac – Željezničar 1:0 (Ilić 34)

Radnik – Vitez 1:0 (Lazić 63)

Izvor: Glas Srpske

 

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/borcev-vrtic-skrenuo-plavi-voz-sa-kolosijeka/||claudebot