“Dječji vrtić” Borca mašina za golove

Objavljeno: 16. 7. 2015 u 11:20h

Ako je suditi po kontrolnim utakmicama u Sloveniji onda u Fudbalskom klubu Borac ne treba da brinu za efikasnost naredne sezone, jer su “crveno-plavi” na pet mečeva postigli čak 18 golova.

Kada se pogleda da su u cijeloj prošloj prvenstvenoj sezoni Banjalučani na 30 susreta samo 26 puta zatresli protivničku mrežu onda je vidljiv pomak u realizaciji. Na Rogli je savladana Zarica sa 5:0, B tim moskovskog Dinama sa nekoliko prvotimaca sa 3:1, Roltek Dob sa 6:1 i Aluminij Kidričevo sa 4:2, a u trećoj utakmici doživljen je poraz od Gorice sa 0:1.

“U ekipi su trenutno samo tri igrača rođena prije 1992. godine, ali vjerujem u ove mladiće i nadam se da će i tokom sezone biti efikasni kao u dosadašnjim kontrolnim utakmicama. Tokom boravka u Sloveniji glavni cilj mi je bio da se ekipa što bolje spremi i odrađeno je čak 19 treninga. Forsirao sam na utakmicama posjed lopte i efikasnost te se nadam da je ovo dobar predznak”, naglasio je šef stručnog štaba Borca Vlado Jagodić.

Sa priprema na Rogli vratilo se 25 igrača i po riječima kormilara Banjalučana taj broj fudbalera je dovoljan da izdrži sezonu.

“Naglašavao sam da mi trebaju 22 igrača i tri golmana, te dvojica, trojica juniora. Sada imamo njih 25, ali među njima su i juniori, tako da ne bi bilo loše da se pojačamo sa dva, tri iskusnija igrača. Međutim, poznato je da ne volim da mi se igrači poslije odrađenih priprema priključuju ekipi, tako da ćemo vidjeti šta ćemo uraditi po tom pitanju. Uz sve to bitan je finansijski momenat za dovođenje fudbalera, a svi znamo kako Borac novčano stoji u ovom trenutku”, nastavio je Jagodić.

On je svjestan da je za sve premijerligaše, pa i za Borac naredna sezona veoma teška, jer će zbog smanjenja lige bh. elitu napustiti čak šest klubova.

“Prvenstveni cilj biće da sačuvamo status, odnosno da budemo plasirani do desetog mjesta, što nam garantuje da ćemo i naredne sezone biti premijerligaši. Zato je od samog starta važna bitka za svaki bod. Imamo mladu ekipu, ali se bojim izazova i vjerujem da će cilj biti nadmašen u sezoni koja je pred nama”, rekao je Jagodić i dodao da je ekipa na Rogli imala fantastične uslove za rad.

Vitez

Generalnu provjeru pred start prvenstva u kome će 25. jula ugostiti Željezničar, Banjalučani će imati u subotu na Gradskom stadionu protiv Viteza.

“Još uvijek ne znamo u koliko će časova ovaj meč početi, ali je sigurno da će biti u večernjem terminu. To neće biti jedina provjera do početka prvenstva, jer će kombinovani tim u srijedu igrati u Derventi protiv Tekstilca”, naglasio je Jagodić.

Pobjeda

U posljednjoj provjeri na pripremama u Sloveniji fudbaleri Borca savladali su tamošnjeg drugoligaša Aluminij iz Kidričeva sa 4:2. Slovenci su poslije prvog poluvremena vodili sa 2:0 golovima Žige Škofleka u 20. i Matica Vrbaneca u 43. minutu. Međutim poslije kritika na poluvremenu “crveno-plavi” su u nastavku meča zaigrali znatno bolje i sa četiri gola preokrenuli su rezultat i slavili su pobjedu. Golove su postigli: Elvir Koljić u 48, Aleksandar Subić u 68, Siniša Saničanin u 82. i Srboljub Jandrić u 85. minutu. Borac je igrao u sastavu: Ružić, Bečelić, Vidović, Saničanin, Subić, Radinović, Kikić (od 80. minuta Jandrić), Predragović (od 75. minuta Runić), Ilić (od 75. minuta Malinović, Koljić, Jović.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/djecji-vrtic-borca-masina-za-golove/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])