Revizori stižu na Gradski stadion

Objavljeno: 12. 7. 2015 u 13:42h

Svima je u zajedničkom interesu da Borac što prije stane na zdrave noge, a to se neće desiti dok ne budemo znali tačan iznos naših dugovanja u ovom trenutku, naglasio je predsjednik Banjalučana Draško Ilić.

“Nadležne institucije tražile su da im dostavimo stvarni iznos dugovanja koji će utvrditi revizori. Očekujem da izvještaj bude završen za mjesec i onda ćemo znati na čemu smo”, naglasio je Ilić.

On je još jednom zahvalio predsjedniku i premijeru Republike Srpske Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović koji su uplatili na račun kluba 150.000, odnosno 160.000 maraka i tako omogućili da se klub iduće sezone takmiči u Premijer ligi.

“Borac je bio nadomak kapitulacije i bitka je trajala više od dva mjeseca. Nismo vjerovali da ćemo opstati sve do posljednjeg trenutka. Svi problemi su nastali mnogo ranije i bili smo na rubu propasti, a da ne budemo izbačeni, bili smo primorani da tražimo 322.000 maraka od svih relevantnih institucija u Banjaluci i Srpskoj. Grad Banjaluka je uradio što je mogao, ali je bilo jasno da je to nedovoljno, zato smo morali da pozovemo Vladu i predsjednika Srpske, koji su nam pomogli”, rekao je Ilić.

On je dodao da je ova finansijska injekcija samo kap u moru problema koji se moraju rješavati u narednom periodu.

“Pokušaćemo da donesemo bolji zakon o sportu koji bi omogućio lakše funkcionisanje svih sportskih kolektiva u Srpskoj i uvjeren sam da će nam i u tome pomoći predsjednik Dodik”, nastavio je Ilić.

Prvi čovjek Banjalučana ogorčen je na pojedine borčevce, koji su u trenucima kad je bilo pitanje opstanka, izričito zahtijevali naplatu svojih potraživanja.

“Igrači Darko Maletić, Marko Maksimović i treneri Milan Vukelja i Bogdan Petković su tražili da im se sve isplati, iako im je tokom našeg mandata dio novca već uplaćen. Nisu se ugledali na Borisa Raspudića, Vuleta Trivunovića i Nemanju Bilbiju, koji jedini nisu tražili novac. Rekli su nam: “Ne možemo dopustiti da Borac bude ugašen”! Tako nije mislio bivši trener Josif Pelc, koji je sa računa skinuo 15.000 maraka više nego mu pripada prema reprogramu”, dodao je Ilić.

Sportski direktor Borca Slobodan Starčević naglasio je da je ekipu u prelaznom roku napustilo deset igrača, ali su došla devetorica iz Krupe.

“Zbog smanjenja lige na 12 klubova i ispadanja čak šest ekipa naš jedini cilj je opstanak. Na Rogli je 29 igrača, od kojih će 23 izboriti mjesto u ekipi, a ostali će na kaljenje. Pokušaćemo da do početka prvenstva pojačamo konkurenciju na svim pozicijama sa po jednim iskusnijim igračem”, rekao je Starčević.

Ogorčeni na saveze

Predsjednik “crveno-plavih” ogorčen je što Borac u teškim trenucima nije dobio podršku FSRS, ni FS BiH.

“Nisu morali da traže novac za nas, već barem da apeluju da nam se pomogne. Ljute se kad ih prozivamo, iako je prozivka argumentovana. Pitam čelnike FSRS: Šta ste uradili u posljednjih deset godina, osim što ste sebi osigurali udobne živote? Njihove odluke povodom namještenog posljednjeg kola Prve lige RS prava su lakrdija. Kaznili su klub za koji je dokazano da je namještao, a istovremeno ga nagradili plasmanom u Premijer ligu BiH”, rekao je Ilić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/revizori-stizu-na-gradski-stadion/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])