Utorak “dan D” za Borac

Objavljeno: 6. 7. 2015 u 20:10h

U ovom trenutku život FK Borac košta oko 320.000 KM i ukoliko do novca ne dođemo do utorka, biće kasno, rekao je danas Draško Ilić, predsjednik banjalučkog kluba u ostavci.

Ilić je prošle sedmice imao sastanke sa Slobodanom Gavranovićem, gradonačelnikom Banjaluke, te Željkom Cvijanović, predsjednikom Vlade RS, i ministrima i sve je manje nade da će dobiti pomoć kako bi obezbijedili sredstva neophodna za dobijanje licence za takmičenje u BH Telecom Premijer ligi BiH naredne sezone.

“Nije bilo kontakata bez obzira na naše apele na sve strane. To sada znači da su svi digli ruke od Borca i neće nam preostati ništa drugo nego da proglasimo stečaj. Upozoravali smo na ovo i pokušali smo da probudimo javnost, ali izgleda da nismo uspjeli”, kazao je Ilić koji je istakao da je pričao sa čelnim ljudima grada Banjaluka, predstavnicima vlasti, privrednicima, bankarima, ali pomoć zasad nije stigla.

Banjalučki klub je prije nekoliko dana proslavio 89 godina postojanja i sutra će, kaže predsjednik u ostavci, biti najvažniji dan u dugoj istoriji kluba iz Platonove ulice.

“Ukoliko do sutra ne obezbijedimo sredstva, izlaza neće biti. Ukoliko novac legne prekosutra, biće kasno jer moramo da dostavimo u Savez dokaze o uplati kao i potpise potražilaca da su primili novac. Uradili smo sve što smo mogli i što je u našoj moći”, izjavio je Ilić i dodao da niko od potražilaca nije nazvao i rekao da želi da stopira isplatu:

“Samo živ Borac može da vrati dugovanja. Niko nas nije nazvao i rekao da je Borac u ovom trenutku važniji od para, ali ni sada nije kasno za to. Jasno je da, ukoliko sutra ne pronađemo novac, niko neće moći da naplati svoja potraživanja.”

Kako sada stvari stoje, Borac broji svoje posljednje dane, ali čelnici kluba i dalje ne gube nadu iako je situacija više nego kritična.

“Ukoliko nas neko nazove i ponudi pomoć, to će biti najsrećniji dan za nas”, jasan je Ilić, koji je istakao da će pozvati potražioce da se strpe još sutra, a ukoliko se stvari ne poprave:

“Neće nam ostati ništa drugo nego da javnost obavijestimo da nismo pronašli rješenje.”

Stvarni dug

Danas je održano i ročište povodom duga koji FK Borac ima prema FK Džaja. Draško Ilić, predsjednik Banjalučana, istakao je da je proces otvoren i da je sada u prvom planu dokazivanje stvarnog duga koji “crveno-plavi” imaju prema FK Džaja.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/utorak-dan-d-za-borac/||claudebot