Borac broji posljednje sate

Objavljeno: 6. 7. 2015 u 12:08h

Ako se nešto drastično ne promijeni nabolje, samo šest dana poslije 89. rođendana, u petak, 10. jula, Fudbalski klub Borac prestaće da postoji. Ovo tvrdi predsjednik Upravnog odbora FK Borac u ostavci Draško Ilić.

“Borac je u subotu, 4. jula, proslavio 89 godina postojanja i vrlo lako se može desiti da mu to bude posljednji rođendan. Naime, ukoliko najkasnije do sutra na račune povjerilaca ne uplatimo 318.000 maraka, nećemo biti licencirani za narednu sezonu Premijer lige BiH i do kraja sedmice bićemo prinuđeni da “potpišemo kapitulaciju”, odnosno proglasimo stečaj. U petak je zakazano izvlačenje takmičarskih brojeva za narednu sezonu i ukoliko do tada Fudbalskom savezu BiH ne dostavimo nove reprograme prema povjeriocima, ali i ne uplatimo pomenuti iznos, nećemo biti u žrijebu”, naglasio je Ilić.

O situaciji na Gradskom stadionu Ilić je u petak upoznao premijera Republike Srpske Željku Cvijanović, ministra finansija Zorana Tegeltiju i ministra industrije, energetike i rudarstva Petra Đokića.

“Bio sam član delegacije grada Banjaluke, koju je predvodio gradonačelnik Slobodan Gavranović i iskoristio sam priliku da premijera i dva ministra upoznam sa veoma lošom situacijom u Borcu. Naglasio sam da današnji modalitet funkcionisanja klubova ne odgovara nikome, ali i da su osnovna prava svih zaposlenih na stadionu ugrožena zbog neizmirenih doprinosa, plata… Zamolio sam ministra finansija da vidimo šta se može uraditi o pitanju nagomilanih poreza za doprinose. Dok se to ne riješi, nijedan sportski kolektiv neće moći krenuti na zdravim osnovama. Konkretno u našem slučaju porez je nenaplativ, jer Borac nema ništa u svom vlasništvu”, nastavio je Ilić.

On očekuje da se Vlada Republike Srpske službeno izjasni da li će pomoći Borcu da bi se prebrodila bezizlazna situacija.

“Tražili smo 318.000 maraka za prijeteće obaveze, koje moramo riješiti najkasnije do sutra, a za stara dugovanja do kraja takmičarske sezone potrebno je još nekih 300.000 maraka. Da li će Vlada izaći u susretu Borcu ne znam, ali isto tako znam da bi bilo nepristojno tražiti da se računi plaćaju samo nama, a ne i drugim klubovima. Isto tako, imamo modalitet ukoliko odemo u stečaj ili likvidaciju i da Borac neće čekati četiri ili pet godina da se vrati u Premijer ligu BiH, nego da će tamo biti već za godinu”, rekao je Ilić.

Predsjednik Banjalučana u ostavci je naglasio da bi sve bilo mnogo lakše kada bi bilo riješeno pitanje stadiona.

“U startu smo svake sezone u minusu 400.000 maraka. Godišnji troškovi stadiona i zaposlenih na njemu su 650.000 maraka, a mi od grada Banjaluka dobijamo samo 250.000. Ne postoji modalitet po kojem bismo nadoknadili razliku. Drugačija bi situacija bila kada bi Gradski stadion bio proglašen javnom ustanovom, kao što je slučaj sa dvoranom “Borik”, dodao je Ilić.

Trijumf

U prvoj kontrolnoj utakmici, odigranoj u sklopu pripremnog perioda na slovenačkoj Rogli, fudbaleri Borca savladali su slovenačkog drugoligaša Zaricu sa 5:0 (3:0). Strijelci za Banjalučane bili su Fedor Predragović u petom i 43, Elvir Koljić u 18, Srđan Malinović u 60. i Srboljub Jandrić u 63. minutu. Borac je utakmicu započeo u sastavu: Ružić, Bečelić, Subić, Runić, Saničanin, Kikić, Radinović, Ilić, Jović, Predragović, Koljić. Još su igrali: Grković, Pupovac, Đorđilović, Paštar, Vidović, Jovičić, Stjepanović, Malinović, Jandrić, Savić, Jakupović, Zekanović, Cvijanović, Savanović, Kukić. Naredni rival “crveno-plavih” biće Dinamo iz Moskve, a ovaj meč igra se sutra.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/borac-broji-posljednje-sate/||claudebot