Banjaluka domaćin kvalifikacija rukometaša za LŠ

Objavljeno: 2. 7. 2015 u 15:24h

“Organizacija kvalifikacionog turnira Lige šampiona je velika čast i ukoliko obezbijedimo sponzorski paket, rado ćemo se prihvatiti ovog izazova.”

Rekao je ovo juče novi predsjednik Upravnog obora Borca m:tel Milan Radović, koji je dobio povjerenje članova Skupštine kluba. Prvi čovjek Nove banke a.d. Banjaluka jednoglasno je izabran na tu funkciju, baš kao i novi članovi UO, potpredsjednik Marinko Umičević (Fabrika obuće “Bema”), Goran Mandić (Viner osiguranje), Igor Jovanović (“Nova oprema” d.o.o.), Vladimir Blagojević (Privredna komora RS). Odlučeno je da članovi ovog tijela više nisu Abas Arslanagić, Dragan Tatić, Slavko Damjanović i Đuro Čubrilović, dok su Savo Kovačević (“Maksmara” d.o.o.) i dosadašnji predsjednik Željko Vasilić izabrani i u novi saziv.

“Vidjećemo sa čim raspolažemo, ne možemo ići u Ligu šampiona ako ne budemo u mogućnosti da se prikažemo u solidnom svjetlu, ali ćemo se u idućem periodu truditi da konsolidujemo stanje na svim poljima. Ne bih prihvatio zadatak i posao da ne mislim da se može napraviti finansijska konsolidacija kluba, a da rezultati ne trpe”, rekao je Radović.

Po brzini i efikasnosti, ali i energiji koju su ispoljili novi članovi čini se da su konačno došli bolji dani za bivšeg šampiona Evrope.

Jednoglasno je usvojen i prijedlog da Borac uzme kredit od Nove banke u iznosu od 45.000 maraka na sedam godina uz kamatnu stopu od 5,9 odsto. Odlučeno je da se kirija od poslovnog prostora u kojem je “Mac Tire pub”, a koji je u vlasništvu kluba, automatski prosljeđuje kao dio rate. Garant će biti i postojeća hipoteka na klupske prostorije u ulici Veselina Masleše, jer su prostorije založene za raniji kredit kod ove banke, koji klub redovno vraća.

“Upravni odbor će u narednim danima zaključiti sporazume sa igračima u vezi sa dugovanjima, a direktor kluba je već to pripremio. Sa ovim iznosom sanirali bismo sve obaveze prema igračima, trenerima, dobavljačima, ali i poreske obaveze. Mjesečni anuitet bi bio nešto manji od 8.000 KM, što je prihvatljivo uz prihode koje imamo i nove sponzorske pakete koje ćemo objaviti pred početak sezone 2015/16.”, rekao je Radović.

Ovakvim raspletom kamen sa srca pao je i vršiocu dužnosti direktora Vladimiru Brankoviću.

“Lakše se diše poslije svega. Ovaj Upravni odbor ima snagu da vrati Borac na mjesto koje mu pripada. Do 13. jula se moramo odlučiti da li ćemo organizovati turnir kvalifikacija za Ligu šampiona, ali kako stvari stoje, domaćinstvo bi vrlo lako moglo biti u Banjaluci”, rekao je Branković.

Igrački kadar

U prvom obraćanju kao predsjednik Upravnog odbora Radović je istakao da će pored finansijske stabilnosti prioritet biti i igrački kadar, uz akcenat na omladinske kategorije i prava pojačanja za prvi tim. Pored duple krune seniora, Borac je šampion BiH u kadetskoj i pionirskoj konkurenciji, pa je jasno da klub ima perspektivu u igračkom kadru. Prvi tim za sada su napustili golmani Petar Jokanović i Stanko Abadžić, kao i krilni igrač Nikola Tešić, a došli su golman Damir Efendić iz skopskog Metalurga i Nikola Milošević, dosadašnji bek Crvene zvezde. Mnogo stvari u vezi sa igračkim kadrom biće poznato u idućih nekoliko dana.

Liga šampiona

Ukoliko Borac m:tel prihvati organizaciju kvalifikacija za Ligu šampiona, u “Boriku” će u polufinalu snage odmjeriti sa prvakom Austrije Alpla Hardom. U drugom polufinalu sastaće se prvak Holandije Limburg i najbolji norveški tim Elverum, a samo pobjednik turnira plasiraće se u grupnu fazu i to grupu D u kojoj su već Metalurg, Skjern, Motor Zaporožje, Kadeten Šafhauzen i Baja Mare.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/banjaluka-domacin-kvalifikacija-rukometasa-za-ls/||claudebot