Banjalučanin prvak Evrope u fudbalu

Objavljeno: 2. 7. 2015 u 10:18h

Treneru iz Banjaluke Zlatanu Naliću pripadaju velike zasluge za titulu šampiona Evrope mlade selekcije Švedske.

Mlada reprezentacija Švedske u finalu Evropskog prvenstva u Pragu pobijedila je favorizovani Portugal poslije boljeg izvođenja penala. Regularni dio utakmice i produžeci završeni su bez golova.

Velike zasluge za istorijski uspjeh Švedske ima i trener-konsultant Zlatan Nalić, koji je rođen u Banjaluci 23. januara 1969. godine, prenio je “Sport Avaz”.

“Još ne mogu vjerovati da smo evropski prvaci. Ovo je nešto nevjerovatno. Nije mala stvar biti najbolji u Evropi. Hvala svim prijateljima i rodbini na velikoj pordšci. Hvala mojoj Mariji, sinovima Adiju i Sandru, mom drugu Osmanu Hadžiću u i njegovoj porodici koji su me bodrili u Pragu. Titulu posvećujem svom rahmetli ocu Mesudu koji je umro 1. juna 2004.godine. Uskoro dolazim sa zlatnom medaljom na na njegov mezar u Tuzlu i pročitaću njegov citat kojeg se svakodnevno sjetim: ‘Čudna neka zemlja ova Bosna i Hercegovina. Kada bi je kupovao ni prebijenu paru za nju ne bi dao. A kada bi je prodavao nema tih para za koje bi je prodao'”, rekao je Nalić sarajevskom listu.

U fudbalskoj karijeri, Nalić je nastupao za tuzlansku Slobodu, grčki Panathinaikos, te švedske klubove Mjalbi i Motalu.

Podsjetimo, Banjaluka ima i Srđana Babića, koji je nedavno sa omladinskom reprezentacijom Srbije postao šampion svijeta na Novom Zelandu.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/banjalucanin-prvak-evrope-u-fudbalu/||claudebot