Borca nema u Evropi, ali ima “borčevaca” (Foto)

Objavljeno: 30. 6. 2015 u 15:05h

Navijači Borca iz Banjaluke neće moći da bodre svoje ljubimce u evropskim takmičenjima, ali hoće nekadašnje “borčevce” u mostarskom Zrinjskom i sva tri sarajevska kluba, Željezničaru, Sarajevu i Olimpiku.

b1

 Najviše nekadašnjih fudbalera Borca ima u mostarskim “plamićima”, koji će evropski put započeti gostovanjem u Jermeniji.

Vinko Marinović, prvi strateg ekipe iz Mostara, koji 2. jula gostuje jermenskom Širaku u prvom pretkolu Lige Evrope, na stadion “Pod Bijelim brijegom” je stigao sa klupe banjalučkog kluba u proljećnom dijelu prethodne sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine.

A tamo je od igrača koji su u karijeri branili boje ekipe sa Gradskog stadiona u Banjaluci zatekao golgetera Stevu Nikolića i defanzivnog vezistuAleksandra Radulovića.

Nikolić je bio član šampionske generacije crveno-plavih 2010/11 u kojoj je bio strijelac 10 pogodaka, a koji su mu bili odskočna daska za odlazak u mađarski Deberecin.

b2

Radulović je do prelaska u Mostar u ljeto 2014. godine bio jedan od najvažnijih “šrafova” u igri Borca u odbrani i na sredini terena i jedan od ljubimaca navijača crveno-plavih.

Po okončanju prethodne sezone u kojoj je Zrinjski morao da preda šampionsku titulu Sarajevu, put Mostara iz Banjaluke se zaputio i Miloš Žeravica, čija je sezona u crveno-plavom dresu bila maesteralna.

b3

Na žalost, finansijska situaciju u Borcu je “blago rečeno” na ivici propasti, što je priznao i predsjednik kluba u ostavci Draško Ilić, pa su rastanci sa fudbalerima tokom svih ovih godina bili neminovnost.

Takođe, sudeći po medijskim spekulacijama blizu transfera u “plemiće” je i dijete BorcaNemanja Bilbija, koji je prethodne dvije sezone nosio dres Sarajeva.

Doduše, izvršni potpredsjednik Zrinjskog Darko Šulenta izjavio je da “više neće čekati Bilbiju”, ali prelazni rok je uvijek prepun uspona i padova, odnosno neočekivanih obrta…

b4

Nekadašnji njegov klupski drug s “Koševa” Bojan Puzigaća, takođe je u dva navrata, ali pune četiri sezone nastupao za Borac, a sada će biti jedan od ključnih fudbalera bordo tima 14. jula u prvom pretkolu Lige šampiona protiv poljskog Leha iz Poznanja.

b5

Prvi “borčevci”, koji će zaigrati u novoj evropskoj sezoni su sada članovi Željezničara – golman i kapiten Marijan Antolović odnosno Ognjen Đelmić vjerovatno će u utorak popodne biti u sastavu protiv Bolcana na Malti…

I u taboru četvrtog predstavnika BiH u Evropi, sarajevskog Olimpika nalazi se nedakašnji napadač Banjalučana – Admir Raščić, koji je jednu sezonu proveo na banjalučkom Gradskom stadionu.

Dakle skoro cijeli tim, sve skupa sa trenerom!

Izvor: Mondo / Foto: Bojan Jakovljević / Samir Cacan

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/borca-nema-u-evropi-ali-ima-borcevaca-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])