Srđan Babić: Dokazali smo da smo najbolji

Objavljeno: 22. 6. 2015 u 21:43h

Svima smo pokazali da smo najbolji na svijetu, rekao je Srđan Babić, omladinski fudbalski reprezentativac Srbije, koja je na Novom Zelandu osvojila titulu prvaka svijeta.

Težak i trnovit put prošli su “orlići” na putu ka tituli prvaka svijeta, a o tome najbolje govori to da su, pored tri teške utakmice u grupnoj fazi, sve mečeve u nokaut fazi riješili u produžecima ili nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

“Iza nas je veoma naporan turnir, ali sav trud i proliven znoj nam se isplatio jer smo se popeli na krov svijeta. Od samog početka smo vjerovali da možemo da postanemo prvaci i svima smo dokazali da smo najbolji tim na svijetu”, izjavio je Babić.

San svakog fudbalera je da osvoji Svjetsko prvenstvo. Osjećaj je sigurno nevjerovatan?

BABIĆ: Naravno da smo sanjali i potajno smo vjerovali da možemo ovo da napravimo. Osjećaj je nevjerovatan i još nismo u potpunosti svjesni kakav uspjeh smo ostvarili. Teško je opisati riječima kako se sada osjećamo. O emocijama je suvišno pričati i suze i pjesma nakon posljednjeg sudijskog zvižduka su mnogo toga rekli.

Tokom cijelog turnira igrali ste na visokom nivou. U čemu je tajna?

BABIĆ: Zajedništvo i drugarstvo je ono što je krasilo ovu ekipu, a to se najbolje vidjelo na terenu u svakom susretu. Sada je najvažnije da se ova ekipa zadrži na okupu i siguran sam da možemo mnogo toga da napravimo i u seniorskoj ekipi.

Banjaluka, tj. RS, je proslavila osvajanje titule prvaka svijeta. Ispred Vaše kuće je bila prava fešta.

BABIĆ: Čuo sam i moram da kažem da nešto slično u životu nisam doživio i veoma sam srećan zbog toga. To je nevjerovatna stvar i svima nam je drago što smo toliko obradovali navijače.

Kako biste opisali saradnju sa selektorom Veljkom Paunovićem i kolika je njegova uloga u ovom velikom uspjehu?

BABIĆ: Saradnja između nas igrača i selektora je izvanredna od prvog trenutka. Za kompletan stručni štab imam samo riječi hvale. Selektor je možda i najzaslužniji za osvajanje titule prvaka svijeta jer nam je savjetima mnogo pomagao i naše je bilo da na terenu ispoštujemo sve što smo se dogovorili u svlačionici.

Bili ste stub odbrane Srbije tokom cijelog turnira i vjerovatno će Vojvodina teško da Vas zadrži u svojim redovima. Kakvi su Vaši planovi vezani za budućnost?

BABIĆ: Ono što je sigurno jeste da ovog ljeta odlazim iz Vojvodine i transfer je skoro pa završena priča, ali ne bih da govorim još o tome dok se sve ne završi.

Volim Borac

Karijeru ste počeli u Borcu. Da li i dalje pratite dešavanja u klubu iz Platonove ulice?

BABIĆ: Naravno, kad god mogu informišem se o stanju u Borcu. To je klub u kojem sam počeo karijeru i uvijek ću biti uz njega. Volim Borac!

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

2 komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/srdan-babic-dokazali-smo-da-smo-najbolji/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])