Borcu za terene 190.000 KM

Objavljeno: 22. 6. 2015 u 21:57h

Fudbalski klub Borac uskoro bi mogao da riješi problem vezan za pomoćne terene jer je u tu svrhu novim Nacrtom rebalansa budžeta grada Banjaluka za 2015. uvršten i prijedlog sredstava u visini od 190.000 KM.

Već godinama Banjalučani muku muče sa pomoćnim terenima, koje u ovom trenutku čak niti nemaju pa su primorani da treniraju na terenima drugih klubova u gradu na Vrbasu. Nakon jučerašnje sjednice Skupštine grada na kojoj usvojen novi budžet, Draško Ilić, predsjednik Borca, ističe da se mora reagovati brzo.

“Grad će morati hitno da interveniše i da raspiše tender za izvođača radova koji bi sav posao trebalo da završi što ažurnije jer nam polako nestaje vremena, ljeto prolazi, a na jesen nema ništa od radova”, rekao je Ilić.

Osim sredstava koja izdvaja grad za izgradnju pomoćnih terena iza sjeverne tribine Gradskog stadiona biće utrošena i sredstava koja daje UEFA i to u iznosu od oko 175.000 KM. Robert Zrilić, direktor kluba, rekao je da to nije dovoljno, ali da će ostatak pronaći.

“To je oko 80 odsto novca koji nam je potreban, ali niti ostatak ne bi trebalo da bude problem i to ćemo riješiti mi u klubu”, kratko je kazao Zrilić.

Za juče i danas su zakazani ljekarski pregledi fudbalera Borca, a već sutra “crveno-plava” ekspedicija bi trebalo da krene put Balkane, gdje će obaviti prvi dio priprema. Nakon toga će sa igračima koji zadovolje stručni štab na čelu sa Vladom Jagodićem biti potpisani ugovori. Za mjesto pod suncem boriće se nekoliko juniora Banjalučana kao novajlije Stojko Kikić, Demir Jakupović, Slobodan Lalić, Haris Međedović i Aleksandar Srdić. Sa Gradskog stadiona su kazali da žele da definišu igrački kadar prije polaska na drugi dio priprema koji je planiran od 2. do 16. jula u Sloveniji. Blizu potpisivanja novog ugovora sa Borcem je defanzivac Nebojša Runić koji bi danas trebalo da donese konačnu odluku. Stefan Dujaković po, svemu sudeći, neće ostati na Gradskom stadionu, a blizu pronalaska nove sredine je i najbolji strijelac Joco Stokić, koji bi mogao karijeru da nastavi u Južnoj Africi.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/borcu-za-terene-190-000-km/||claudebot