Borcu potrebno 300.000 KM: Transferi ili stečaj

Objavljeno: 16. 6. 2015 u 10:10h

Draško Ilić, predsjednik FK Borac, i Robert Zrilić, direktor kluba, boravili su u Sloveniji gdje su razgovarali s inostranim menadžerima o prodaji igrača.

Ovo je, po svemu sudeći, jedini izlaz za “crveno-plave” kojima prijeti stečaj.

Banjalučani su dobili uslovnu licencu za takmičenje u BH Telecom Premijer ligi BiH i do 15. jula moraju da plate 240.000 KM bivšim igračima i trenerima, a tome treba dodati i da je klubu potrebno 60.000 KM za ljekarski pregled, pripreme…

Čelnici kluba su bili na utakmici Slovenija – Engleska u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i tamo su pregovarali o transferu Aleksandra Subića, Tonija Jovića i Srđana Bečelića, a o imenima klubova nisu željeli da govore. Navodno se radi o ekipama iz Belgije, Češke, Hrvatske i Španije.

“Ukoliko u najskorijem roku ne nađemo 300.000 KM, Borac će otići u stečaj. Sa tih 300.000 KM bismo riješili pitanje igranja u BH Telecom Premijer ligi BiH naredne sezone”, rekao je Ilić, koji se osvrnuo na moguće transfere.

“Gotovo je sigurno da će bar neko od njih, a možda i sva trojica, otići, i za njih bi trebalo da dobijemo pristojno obeštećenje. Ali, ne smijemo na to da čekamo jer ukoliko želimo da Borac i dalje postoji moramo pronaći spomenutih 300.000 KM ili će, u protivnom, na sjednici Skupštine 1. jula biti proglašena likvidacija”, rekao je on.

U 240.000 KM ulazi dug prema Marku Maksimoviću, Nemanji Bilbiji, Bojanu Markoviću, Ognjenu Raduloviću, Darku Đajiću, Vuletu Trivunoviću, Borisu Raspudiću, Darku Maletiću, Bogdanu Petkoviću i Milanu Vukelji. Predsjednik u ostavci je istakao da dug prema FK Džaja ne može da utiče na dobijanje licence.

“Ovaj slučaj je ponovo na sudu. Od njega ne bježimo, ali smo tražili da se utvrdi iznos duga. Ukoliko iz FK Džaja budu insistirali na bržoj isplati, klub će najvjerovatnije otići u likvidaciju, a onda oni neće dobiti ništa. Zato je najbolje da se nagodimo, ali tek kada se utvrdi stvarna visina duga”, kazao je Ilić, koji je zaključio da se pregovarački tim formiran 1. juna na sjednici Skupštine kluba obratio mnogima, ali još se nije desio nijedan kontakt.

Ugovori

Igrački kadar Borca u narednoj sezoni sigurno neće biti isti pošto su ekipu već napustili Miloš Žeravica, Ivan Kostić, Borislav Pilipović, a pred odlaskom su Vladan Grujić i Marko Jevtić.

Nekolicini igrača je istekao ugovor, a novi je prema riječima Draška Ilića ponuđen samo Asmiru Avdukiću, Joci Stokiću, Nebojši Runiću i Fedoru Predragoviću.

“Žao mi je što nismo uspjeli zadržati Kostića jer je Sloboda bila konkretnija. Neizvjesna je situacija i sa šefom stručnog štaba Vladom Jagodićem sa kojim želimo da nastavimo saradnju, ali on još čeka da vidi da li postoji mogućnost odlaska u inostranstvo”, rekao je Ilić.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/borcu-potrebno-300-000-km-transferi-ili-stecaj/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])