Selta kupuje u Banjaluci?

Objavljeno: 9. 6. 2015 u 09:40h

Aleksandar Subić, Srđan Bečelić i Toni Jović trenutno su tri najtraženija igrača FK Borac i njihovom eventualnom prodajom “crveno-plavi” mogu malo da poprave lošu finansijsku situaciju u klubu.

Subić je bio jedan od najboljih igrača Banjalučana u nedavno završenoj sezoni i to je izazvalo pažnju mnogih klubova, a čini se da su najviše zagrizli španska Selta i belgijski Ostende.

“Još nije stigla niti jedna zvanična ponuda na adresu kluba, ali interesovanje postoji sa raznih strana pa, između ostalog, i iz Belgije i Španije”, rekao je Robert Zrilić, direktor Borca.

Standardno dobre partije prošle sezone pružali su i Bečelić i Jović, što je privuklo pažnju klubova iz Češke, Norveške i Austrije, ali čelnici Borca ističu da je rano govoriti o mogućim transferima.

Velikom broju fudbalera istekao je ugovor pa će čelnici kluba imati pune ruke posla kako bi kompletirali igrački kadar, a još je neizvjestan ostanak Vlade Jagodića na mjestu trenera.

“Postoji interesovanje nekih klubova, ali je odlazak u inostranstvo u ovom trenutku imperativ. Interesuju se i neki klubovi iz BiH, ali bih ovdje preuzeo samo tim koji ima apsolutno sređenu situaciju u klubu”, izjavio je Jagodić, koji je, navodno, imao razgovore sa čelnicima aktuelnog prvaka BiH Sarajeva.

Jagodić je istakao da će, u slučaju da ne nađe inostrani angažman, ostati u Borcu te da su mu čelnici kluba kazali da im je on prvi izbor, ali da u slučaju dobre ponude može da ide sa Gradskog stadiona.

“Želim da zahvalim predsjedniku kluba Drašku Iliću i članovima Upravnog odbora koji su mi izašli u susret i sve će biti poznato u narednih 10 dana”, kazao je Jagodić.

On je ekipu preuzeo početkom drugog dijela sezone i prvenstvo je završio na 5. mjestu sa 49 bodova. Jagodić je istakao da je to uspjeh s obzirom na sve faktore koji su pratili klub tokom cijele godine.

“Iza nas je promjenljiva i teške sezona za koju bi bilo pogrešno reći da je neuspješna. Veoma mi je zasmetalo to što je ekipa na odmor otišla nezadovoljna. Kad kažem nezadovoljna, svi znamo da sve počiva na toploj riječi i novcu, kojeg u Borcu trenutno nema. Čelnici kluba rade naporno kako bi ova kriza trajala što kraće i želim u tome da im pomognem”, jasan je on.

Jagodić je istakao da, bio on trener naredne sezone ili neko drugi, igrački kadar treba definisati do 15. juna, a za 21. jun je zakazana prozivka.

“Postoji velika šansa da u narednih nekoliko dana napravimo jedan ili dva transfera, a to će klubu omogućiti da malo prodiše. Imamo i nekoliko igrača koji imaju ugovor, a nisu opravdali očekivanja i moramo da učinimo sve da zadržimo igrače kojima je istekao ugovor. Dolazak pojačanja će zavisiti od toga koga ćemo uspjeti da zadržimo i naredne sezone”, zaključio je Jagodić.

Fudbaleri Borca će prvi dio priprema za narednu sezonu obaviti u Banjaluci od 24. do 29. juna, dok je od 2. do 16. jula planiran boravak u Sloveniji. U tom periodu će biti odigrano nekoliko kontrolnih mečeva, a za 18. ili 19. jul zakazana je “generalka” pred početak prvenstva.

Istekli ugovori

Igrački kadar Borca će pretrpjeti mnoge promjene pošto su tim već napustili Miloš Žeravica i Ivan Kostić, dok su ugovori istekli Asmiru Avdukiću, Joci Stokiću, Vladanu Grujiću, Nebojši Runiću, Marku Jevtiću, Fedoru Predragoviću, Borislavu Pilipoviću, Stefanu Dujakoviću i Dušanu Stevandiću.

Novo ročište

U Osnovnom sudu u Banjaluci danas je održano ročište povodom spora FK Borac i FK Džaja zbog duga od oko 800.000 KM. Iz kluba iz Platonove tražili su da se postupak revidira.

“Sudija nam je rekao da treba da dostavimo dokaze o tome da smo uplatili dio duga, što ćemo i uraditi. Zatim će oni tražiti isto i od banke. Zbog toga je zakazano novo ročište za 7. jul”, rekao je Robert Zrilić, direktor Borca.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/selta-kupuje-u-banjaluci/||claudebot