Borac: “Pregaziti” Drinu

Objavljeno: 22. 5. 2015 u 16:48h

Trener Vlado Jagodić i napadač Toni Jović istakli da će banjalučki klub iako bez rezultatskog imperativa u subotu (17 h) ići na pobjedu u 29. kolu Premijer lige BiH protiv zvorničke Drine, koja se bori za opstanak.

sl1

Zvorničani u subotu u 17 časova neće imati nikakav “popust” na Gradskom stadionu jer se nalaze samo bod iznad zone ispadanja, konstatovano je na konferenciji za štampu u Trofejnoj sali “Velikana iz Platonove”.

Trener crveno-plavih je svjestan da Borcu slijedi teška utakmica, ali da će njegovi izabranici učiniti sve da ostvare novu pobjedu i razuvjere sve “nevjerne Tome” o Borčevom (ne)poštenju.

“Biće teška utakmica, realno gledano rezultatski ne možemo mnogo da ostvarimo na tabeli, ali želimo da na kraju prvenstva budemo na poziciji broj pet. Dolazak Drine se u javnosti percipira sa istom primjesom, kao i Vitez ili Zvijezda iz Gradačca. Mi ćemo odigrati isto kao i protiv prethodnih ‘davljenika'”, rekao je Jagodić čiji je tim savladao Vitez (2:1) i Zvijezdu (1:0) iako nije imao nikakvog imperativa.

“Natpisi i spekulacije pojedinih novinara da Borac igra ‘formalno’ nije tačna. Borac igra za sebe, za svoj grb, za svoje navijače, svoj grad i uvijek igra da pobijedi. A etikete koje nam pojedinci pokušavaju da zalijepe kad igramo protiv ekipa koje se bore za opstanak već smo demantovali igrom i rezultatima”.

Jagodić je to posebno istakao jer želi da skine taj teret sa leđa svojih fudbalera u predstojećem dvoboju.

“I pred ovaj meč želim da zaštitim igrače i javno kažem da će Borac ići na pobjedu i sutra jer smo napokon kompletni. Branimo čast i želimo da osvojimo tu petu poziciju, za koju će nam po meni trebati još četiri boda. Dakle, plan je da ne izgubimo do kraja”.

Šefa struke crveno-plavih ne zanimaju problemi koje Drina ima u vezi opstanka.

“Kao i drugi ‘davljenici’ Drina ima svoje probleme, ali ne želim da se bavim njihovim problemima. Takođe iz principjelnih razloga ne želim da pominjem koji klubovi su iz Republike Srpske ili Federacije BiH. Znam jedino da će istrčati najjača ekipa na Gradski stadion i da će dati svoj maksimum. Razmišljam da napravim dvije promjene, jer nekima ističu ugovori a nisu našli zajednički jezik sa upravom. Vidjeću i da provjerim neke druge igrače, ali nisam siguran da li sutra ili u Mostaru protiv Veleža u posljednjem kolu. Bez obzira ko dobije šansu, cilj je pobjeda”, dodao je Jagodić i podvukao da zbog lošeg vremena ne može da pozove navijače da ispune stadion.

“Onima koji vole Borac sigurno nije ni potrebna moja pozivnica. Ali opet, ovo je posljednji domaći meč u tekućoj sezoni, a podršku je svakako zaslužila ova grupa mladih fudbalera”, naglasio je trener Borca.

sl2

Banjalučani su u prethodnim domaćim mečevima osvajali bodove i pokazali karakter, pa pobjedu očekuje i napadač crveno-plavih Toni Jović.

“Čeka nas vjerovatno slična utakmica kao i protiv Zvijezde, a kao što je rekao šef, daćemo sve od sebe da pobijedimo Drinu. Kao i dosad na svim mečevima bez obzira na probleme Zvorničana. To se nas ne tiče, gledamo sebe jer ni nama niko ništa ne bi poklanjao”, zaključio je mladi Jović.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/borac-pregaziti-drinu/||claudebot