Vlado Jagodić: “Radnik nema šta da traži na Gradskom”

Objavljeno: 24. 4. 2015 u 15:35h

Trener Borca Vlado Jagodić jasan je kada su u pitanju ambicije Radnika protiv njegove ekipe u subotu na Gradskom stadionu u Banjaluci. “Na nama se neće vaditi”.

Banjalučki Borac u subotu će od 19.30 na Gradskom stadionu dočekati bijeljinski Radnik u okviru 24. kola Premijer lige BiH. Biće to duel dvije ekipe sa različitim ambicijama, Borac, želi u Evropu, Radnik se bori za opstanak, ali su i jedni i drugi poraženi u prošlom kolu i željeće da učine sve da se iskupe svojim navijačima.

Trener Borca Vlado Jagodić poručio je, međutim, Bijeljincima da i ne razmišljaju o tom da se vade u Banjaluci protiv Borca.

“Vjerovatno bi nam bilo lakše da je Radnik pobijedio, ali je napravio kiks na svom terenu i znajući sve te ekipe, znam da će doći ovdje da namiruju bodove, ali odmah im obećavam da o tom ne trebaju da razmišljaju. Gradski stadion je izazovan za sve, ali to što neko propusti priliku na svom terenu, neće na Borcu namirivati. Nama treba pozitivan rezultat da bismo u ta tri naredna dana imali samopouzdanje na višem nivou. Iako nama samopouzdanje nije palo, igrače sam pohvalio izuzev pojedinaca. Gdje god povedemo mi ćemo ostvariti dobar rezultat. Nažalost nismo imali sreće, kao ni u Širokom gdje nam je poništen gol, ni ovdje gdje Joso nije realizovao šansu i kažnjeni smo“, rekao je Jagodić.

On je priznao da u Borcu već razmišljaju o srijedi i revanšu Kupa protiv Širokog Brijega.

“Moramo razmišljati o srijedu jer smo porazom od Zrinjskog sveli šanse za Evropu kroz prvenstvo na minimum. Možemo samo ako pobijedimo Želju. Išli smo u Mkostar da pobijedimo bez obzira što je Zrinjski nepobjediv, igrači su dali sve od sebe, alis ada moramo razmišljati o toj srijedi, jer srijeda nam je opstanak u borbi za Evropi. Ako ne osvojimo kup moramo biti četvrti, tako da je to situacija gdje moramo misliti na srijedu i biće promjena u timu. Imamo petoricu igrača koji u kontinuitewtu igraju sve utakmice, tako da nije realno da očekujem od njih svježinu u srijedu a da sutra igraju kompletnu utakmicu. Uprkos tome,djeluje to malo grubo, ali kolege iz Bijeljine treba da znaju da nemaju šta da traže ovdje“, rekao je Jagodić.

On se svrnuo na karakteristike ekipe Radnika i istakao da će u naredna četiri dana, odnosno duelima sa Radnikom u prvenstvu i Širokim u kupu Borac odrediti svoju evropsku sudbinu ove sezone.

“Imali su šest utakmica bez poraza, primaju malo golova, odgovorno igraju, sutra će nas kazniti Radnik ako mi budemo propuštali svoje šanse. Moramo u ova četiri dana odrediti svoj put za dalje. Radnik ima Žižovića, bez obzira kako je on ovdje okvalifikovan, od njega sve ide, Obradović Marko je izuzetan, imaju specifičnu igru po stranama, faktički duple bekove. Znamo kako ćemo se postaviti i bitno je da ispoštuju igrači ono što se od njih traži“, istakao je Jagodić.

Sudeći prema riječima defanzivca Borca Marka Jevtića ekipa na terenu će učiniti sve da ispoštuje dogovoreno i ostvari dobar rezultat.

„Pred nama je izuzetno važna utakmica, želimo ostati u trci za Evropu i napraviti dobru uvertiru za kup utakmicu protiv Širokog. Radnik je pokazao ovo proljeće da je u odličnoj formi, mislim da nemaju poraza na gostujućem terenu, međutim, mi igramo pred našim navijačima, na našem terenu i imamo obavezu da idemo na pobjedu. Siguran sam da ćemo tu pobjedu i ostvariti ako pružimo maksimum. Pozivamnavijače da sutra dođu u što većem broju i da se sutra raduju“.

Derbi mečevi 24. kola Premijer lige biće onaj u subotu na Koševu gdje Sarajevo dočekuje Široki Brijeg te nedjeljni mostarski između Veleža i Zrinjskog.

Raspored 24. kola Premijer lige BiH:

Subota

  • Drina – Čelik
  • Zvijezda – Željezničar
  • Sloboda – Vitez
  • Borac – Radnik

Nedjelja

  • Sarajevo – Široki Brijeg
  • Velež – Zrinjski
  • Mladost – Slavija
  • Travnik – Olimpic

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/vlado-jagodic-radnik-nema-sta-da-trazi-na-gradskom/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])