Banjaluka: Ovo je bitnija Liga šampiona! (Foto)

Objavljeno: 23. 4. 2015 u 11:17h

Dječiji turnir u malom fudbalu povodom Dana grada i oslobođenja Banjaluke od fašizma na Trgu Krajine osvojili su klinci iz BSK Banjaluka i Škole fudbala “Mladost” iz Glamočana…

Kao u stihovima Đorđa Balaševića “jedino mi važno bilo da postanem lijevo krilo il’ centarfor školskog tima”, “ginuli” su dječaci uzrasta od sedam do deset godina za svaku loptu na turniru usput poklonivši Banjalučanima najiskrenije osmijehe kao čestitku na Dan grada.

Učestvovale su ekipe iz Gradiške, Prijedora, Dervente i Banjaluke, njih ukupno 17, devet u starijoj, a osam u mlađoj kategoriji. Stariju su činili dječaci 2005/06 godine, a mlađu 2008/09, a sve to pod pokroviteljstvom “Primasporta”.

Klinci su publici i radoznalim prolaznicima pokazali zavidno umijeće baratanja “bubamarom”, a koliko su te utakmice bile važne klincima najbolje ilustruju “tvrdi” rezultati finalnih dvoboja.

U kategoriji mlađih fudbalera slavila je Škola fudbala “Mladost” iz Glamočana, koja je poslije boljeg izvođenja penala sa 2:1 savladala u finalu ekipu Starsa iz Gradiške. U regularnom dijelu meča bilo je 1:1.

Udarci sa “kreča” odlučili su finalni dvoboj i nešto starijih dječaka između BSK Banjaluka i gradiškog Starsa – poslije žestokih i beskompromislih borbi, jurnjave i odličnih poteza, ponekad i “grubih” startova, susret je završen nepopularnim rezultatom 0:0.

Ipak, više sreće, ali i spretnosti sa “bijele tačke” imali su banjalučki fudbaleri koji su slavili pobjedu rezultatom 3:2 uz ovacije domaće publike uglavnom sastavljene od roditelja i šire porodice.

Na kraju, nagrađeni su svi finalisti, a organizatori su osim pehara za pobjednike pripremili i druge robne nagrade za sve učesnike.

Naravno, bilo je i razočaranja svojstvenim njihovim godinama jer su “ovakvi mečevi važniji od titula na Mundijalima ili tamo nekoj Ligi šampiona”, važniji od kluba za koji se navija, važniji od “čuperka plavog”…

Ali, opet, ništa toliko loše što jedan dobar sladoled ne može da popravi…

Izvor: Mondo / Foto: Nebojša Šatara

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/banjaluka-ovo-je-bitnija-liga-sampiona-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])