Kup BiH: Borac na Široki Brijeg

Objavljeno: 7. 4. 2015 u 14:16h

Banjalučki Borac i Široki Brijeg sastaće se u polufinalu Kupa BiH. U dvadeset dana ove dvije ekipe sastaće se tri puta, dva puta u Kupu i jednom u Premijer ligi BiH.

U drugom polufinalnom okršaju igraće Olimpic i Zrinjski, odlučeno je žrijebom koji je obavljen u utorak.

Borac će prvo ugostiti Široki Brijeg na Gradskom stadionu u srijedu, 15. aprila, a sedam dana kasnije igraće se revanš. Olimpic će takođe biti domaćin u prvom meču protiv Zrinjskog.

Trener Borca Vlado Jagodić rekao je da respektuje sve ekipe koje su se našle u polufinalu i da mu je bilo skoro svejedno koga će dobiti za protivnika.

“Jedino što sam želio je da igramo revanš na našem terenu, ali želje se ne ispunjavaju uvijek i nije mi se to ispunilo. Široki je ekipa za respekt, ekipa koja ima samo jedan poraz u svim takmičenjima u ovoj sezoni i ekipa s kojom se sastajemo već u subotu. Ne možemo niko nikog iznenaditi, Slaven Musa i ja smo se dosta puta susretali, poznajemo se dobro. Biće sve tri neizvjesne utakmice. Igrači Borca su sa mojim prethodnikom Vinkom Marinovićem izbacili jedno Sarajevo, prema tome ne vidim razloga zašto se ne bismo ravnopravno borili, a nijanse će odlučivati. Borićemo se do zadnjeg. Nisam ni pesimista ni preveliki optimista. Široki zaslužuje maksimalan respekt u dvije utakmice, ili tri računajući ovu prvenstvenu možemo da se nosimo sa svima”, rekao je Jagodić.

Fudbaleri Borca u dvadesetak dana odigraće tri utakmice protiv Širokog Brijega, a Jagodić priznaje da to ne ide na ruku njegovoj ekipi.

“Nažalost, moram konstatovati da je ona ipak dijametralno suprotna u ova dva kluba, i po pitanju finansijskog stanja i po pitanju igračkog kadra. Široki ima daleko širi izbor igrača, pogotovo što će se dešavati i kartoni i povrede i ne možemo tu reći da smo u nekom dobrom položaju, ali mi smo kompaktni. Ovi igrači Borca su pokazali kompaktnost i u sve utakmice ćemo ući sa željom da odigramo dobro i vidjećemo šta će ispasti od toga. Imam i iskustvo igranja kup utakmica protiv Širokog, sa Čelikom sam odigrao dva remija 1:1 i ispali smo na penale, pokušaću se sada revenširati”, rekao je Jagodić.

U ženskoj konkurenciji u polufinalu Kupa BiH igraće ŽFK Banjaluka protiv SFK 2000, dok će Željezničar 2011 igrati protiv Mostara. Djevojke će igrati jednu utakmicu, a polufinale će biti odigrano 15. aprila u 16:30 sati.

Polufinale Kupa BiH – omladinci:

Široki Brijeg – Čelik

Sarajevo – Borac

Prvi  mečevi će biti odigrani 15. 4. u 16.30 časova, a revanši 29. 4. u 17.00 časova

Polufinale Kupa BiH – futsal:

Zrinjski – Nevesinje

Seljak – Bosna Kompred

Utakmice će biti odigrane 15. 4. u 18 časova.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/kup-bih-borac-na-siroki-brijeg/||claudebot