Banjalučani pred dobijanjem licence

Objavljeno: 1. 4. 2015 u 12:27h

Uprava Fudbalskog kluba Borac potpisala je reprograme dugova sa svim potražiocima i sada ne postoji nijedna prepreka da dobije licencu za nastup na međunarodnoj sceni.

To tvrdi predsjednik kluba sa Gradskog stadiona Draško Ilić koji vjeruje da Banjalučani neće imati smetnji u narednom periodu.

“Tehnički dio za dobijanje licence odavno smo ispunili, a sada smatram da smo završili i ostali posao. Koliko znam trenutno ne postoji više nijedna prepreka da dobijemo licencu. Postoji mogućnost da iz FS BiH budu htjeli na uvid dodatne papire, ali samim tim se onda i produžava rok da dobijemo taj za nas i te kako vrijedan papir”, naglasio je Ilić.

“Crveno-plavi” su se plasirali u polufinale Kupa BiH, a poslije 18. kola Premijer lige nalaze se na petom mjestu sa realnim šansama da kroz jedno od ova dva takmičenja izbore plasman na međunarodnu scenu.

“Vjerujem da ćemo uspjeti da se izborimo za jedno od mjesta koje vodi u Evropu. Međutim, ne želimo da nam se ponovi prošla sezone kada zbog licence nismo zaigrali na međunarodnoj sceni. U ovom trenutku je najvažnije da smo do 31. marta svu potrebnu dokumentaciju predali u Fudbalski savez BiH i sada očekujemo najbolje”, istakao je Ilić.

Po riječima direktora kluba Roberta Zrilića juče je u Sarajevo sa svim potpisanim reprogramima otputovao klupski sekretar Siniša Račić.

“Svi povjerioci su imali razumijevanja za naše probleme i od srca sam im zahvalan što smo našli zajednički jezik. Ukoliko izborimo plasman na evropsku scenu, cilj svih nas je da ne budemo pasivni posmatrači, jer je velika želja da eliminišemo bar jednog rivala, što bi automatski značilo priliv velike količine novca u našu kasu, koji bio potom bio proslijeđen povjeriocima”, rekao je Zrilić.

On je u društvu Ilića i juče boravio u Austriji, gdje su nastavljeni razgovori sa tamošnjim klubovima i ostvarivani kontakti sa potencijalnim poslovnim partnerima. Dogovor je već postignut sa preduzećem za izradu solarnih panela PVI iz Klagenfurta.

“Nadam se da ćemo uspjeti da na Gradski stadion postavimo solarne panele i tako znatno uštedimo na potrošnji električne energije. Dogovorena je i poslovno-tehničko-sportska saradnja sa bundesligašem Vofsbergerom, a za danas su planirani razgovori sa čelnici Austrije iz Beča”, dodao je Zrilić koji je zajedno sa Ilićem u glavnom gradu Austrije sinoć posmatrao prijateljsku utakmicu reprezentacije ove zemlje i BiH.

Javna ustanova

Predsjednik Borca Draško Ilić ističe da u klubu žele da pokrenu inicijativu da i Gradski stadion dobije status javne ustanove, kao što je sa Sportskom dvoranom “Borik”.

“Ako je nešto zaslužilo da bude javna ustanova to je Gradski stadion. Pokrenućemo i to pitanje, jer je “Borik” sada dobio budžet, kojim plaćaju obaveze, dok mi to radimo od novca koji je namijenjen za finansiranje sporta”, rekao je Ilić.

Mali iznos

U Borcu nisu zadovoljni sa 250.000 maraka, koliko će im grad Banjaluka iz svog budžeta uplatiti za 2015. godinu.

“Sav iznos otići će na krpljenje rupa i za klub i igrače ne ostaje ništa. Borac nema niti marke podrške od grada, jer time što nam je dat stadion na upravljanje napravljen je veliki trošak klubu. Moramo da plaćamo režije i održavanje stadiona, a uz to moramo da imamo i minimum deset radnika. Naša želja je da se stadion vrati u nadležnost grada, a da naše bude samo da istrčimo na teren i odigramo utakmice”, rekao je predsjednik Draško Ilić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/banjalucani-pred-dobijanjem-licence/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])