Marinović odlazi u Zrinjski, Jagodić najbliži klupi Borca

Objavljeno: 26. 3. 2015 u 12:12h

Vinko Marinović od juče nije trener Borca, pošto je prihvatio ponudu Zrinjskog i sporazumno raskinuo ugovor sa Banjalučanima, a glavni kandidat da zauzme njegovo mjesto je bivši trener Borca Vlado Jagodić. Banjaluka – Vinko Marinović od juče nije trener Borca, pošto je prihvatio ponudu Zrinjskog i sporazumno raskinuo ugovor sa Banjalučanima, a glavni kandidat da zauzme njegovo mjesto je bivši trener Borca Vlado Jagodić.

Banjalukom se juče kao grom iz vedra neba proširila vijest da je Marinović na meti aktuelnog šampiona BiH, a ubrzo se ispostavila i kao tačna. Rezultati koje je postigao sa Borcem nisu prošli nezapaženo, pa su čelnici kluba iz Mostara riješili da mu ukažu povjerenje poslije odlaska Miše Krstičevića, a mladi trener je prihvatio izazov. Iako to sam nije potvrdio, čelnici Zrinjskog su saopštili da je dogovor postignut, a promocija će vjerovatno biti danas. Gotovo po pravilu kada neko od trenera u klubova u Premijer ligi dobije otkaz, ime Vlade Jagodića odmah je u najužem krugu kandidata za preuzimanje upražnjene pozicije. Tako je bilo i ovaj put, a trener koji je sa “crveno-plavima” osvojio jedinu titulu prvaka 2011. godine ne krije da bi volio da se vrati na mjesto uspjeha.

“Iznenađen sam informacijom o odlasku mog prijatelja Marinovića i žao mi je zbog toga. Sa druge strane, više puta sam ponovi da je Borac moj klub i da je jedini u Republici Srpskoj koji bih trenirao. Cijenim sve što je uradila ova uprava i otvoren sam za pregovore”, rekao je Jagodić.

Iako se pominjao kao mogući kandidat Velimir Stojnić nije u konkurenciji za trenera i uprava nije sa njim kontaktirala. Direktor Borca Robert Zrilić potvrdio je da je Vinko Marinović bivši trener, a nije propustio priliku da mu se zahvali na svemu što je učinio za “crveno-plave”.

“O Marinoviću imamo samo riječi hvale. Razumjeli smo njegovu želju i korektno se rastali. Za njega će vrata Borca uvijek biti otvorena. Dugujemo mu veliku zahvalnost”, rekao je Zrilić.

Bilans

Zanimljivo je da je Vinko Marinović debitovao na klupi Borca baš protiv budućeg kluba Zrinjskog u Mostaru. Bilo je to 22. marta 2014. godine, a domaći su slavili sa 2:1. Do kraja sezone Marinović je upisao dvije pobjede, jedan remi i četiri poraza, a Borac na kraju završio kao šesti. U tekućoj sezoni upisao je deset pobjeda, četiri remija i četiri poraza. Uspješan je bio i u Kupu, pošto je Borac došao do polufinala, uz četiri pobjede i poraz od Sarajeva, koji nije bio koban. Ukoliko se sudbina poigra sa mladim stručnjakom, možda će se brzo vratiti na Gradski stadion, pošto je i Zrinjski izborio polufinale Kupa, a žrijeb je zakazan za 7. april.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/marinovic-odlazi-u-zrinjski-jagodic-najblizi-klupi-borca/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])