Draško Ilić: “Borac nije odustao od Evrope”

Objavljeno: 26. 3. 2015 u 14:59h

Predsjednik banjalučkog Borca Draško Ilić priznao je u izjavi za MONDO da je situacija oko dobijanja evropske licence teška, ali da bitka još nije izgubljena.

“Velikan iz Platonove” ima velikih problema sa finansijama i to nije nikakva tajna. Samo dug Fudbalskom klubu Džaja iznosi 800.000 KM i zbog toga na kraju prethodne sezone Borac nije igrao u međunarodnim takmičenjima iako su to pravo crveno-plavi izborili na terenu.

Taj mač i u ovoj sezoni visi nad glavama fudbalera Borca, koji su zbog toga u najvećoj mjeri ostali i bez trenera Vinka Marinovića, novog šefa struke šampiona Bosne i Hercegovine Zrinjskog iz Mostara.

Iako su banjalučki mediji već proglasili “nemogućom misijom” dobijenje evropske licence, predsjednik kluba sa Gradskog stadiona naglasio je da bitka za Evropu još nije izgubljena.

“Uprava Borca se bori sa dugovanjima otkako smo ušli u klub. Ja najiskrenije vjerujem da svako ko je nekad jeo hljeb u Borcu i od Borca neće dopustiti da zbog dugovanja blokira klub i spriječi nastup u Evropi. Ne vjerujem da će to ijedan ‘borčevac’ uraditi!”, rekao je Ilić.

Prema njegovim riječima, svima kojima Borac duguje će biti ponuđeni reprogrami, a Vlada Republike Srpske je takođe potvrdila da će zamrznuti svoja potraživanja prema klubu.

“Nastavićemo borbu, nije bitka za Evropu gotova, ali ako ne uspijemo, ako nas neko od ‘borčevaca’ ipak stopira, onda nam ne preostaje ništa drugo nego da pokrenemo stečajni postupak i objavimo njihova imena u javnosti”, dodao je prvi čovjek Banjalučana.

Ilić je dodao da bi ime novog trenera crveno-plavih trebalo da bude poznato do kraja dana nakon sjednice Upravnog odbora.

“Kandidati su poznati, poslije sjednice ćete dobiti zvanično obavještenje o novom šefu stručnog štaba”, naglasio je predsjednik Borca.

Podsjetimo, kandidati za klupu Banjalučana su bivši trener crveno-plavih Vlado Jagodić, Slobodan Starčević i Velimir Stojnić, te selektor mlade selekcije Republike Srpske Branimir Tulić.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/drasko-ilic-borac-nije-odustao-od-evrope/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])