Postignut dogovor Uprave i igrača Borca (Foto)

Objavljeno: 20. 3. 2015 u 15:44h

Na Gradskom stadionu u Banjaluci postignut je dogovor rukovodstva Borca sa fudbalerima crveno-plavih nakon štrajka koji su započeli zbog neisplaćenih premija i plata. “Čim bude novca, isplatićemo decembarsku platu i premije”.

Na dan kada cijeli svijet posmatra pomračenje Sunca, na Gradskom stadionu u Banjaluci svojevrsno “pomračenje Borca”. Fudbaleri Borca koji u četvrtak nisu trenirali zbog neisplaćenih premija i plata uprkos slobodnom danu u petak su se pojavili na stadionu gdje su kapiten Vladan Grujić i trojica najiskusnijih, Asmir Avdukić, Joco Stokić i Borislav Pilipović pregovarali sa upravom Borca, tačnije članom Upravnog odbora “Velikana iz Platonove” Darkom Ljubojevićem.

Poslije više od sat vremena razgovora oni su napustili klupske prostorije, a direktor Borca Robert Zrilić saopštio je novinarima je da je “postignut dogovor o dinamici isplate duga i premija” i da igrači nastavljaju sa treninzima.

“Dogovorili smo dinamiku isplata premija i plata i igrači idu da rade svoj posao. Utakmica u nedjelju sa Travnikom nije upitna. Dogovorili smo da kada bude bilo novca isplatimo premiju za utakmicu protiv Velike Obarske (pobjeda 2:0, op.a.) i bod protiv Sarajeva (0:0) u prvenstvu i da bude isplaćena decembarska plata koja se duguje igračima”, rekao je Zrilić.

Igračima Borca se duguju te dvije premije, kao i plate za decembar, januar i februar, dok je premija za Kup BiH, kako su rekli u Borcu, isplaćena.

“Jutros je počela isplata Sevilje prema Borcu, to je negdje oko 39.500 hiljada evra, a kada se oduzmu procenti advokata Borcu će pripasti oko 30.000 evra. Taj novac iskoristićemo za isplatu premija i plata. Našli smo zajednički jezik i idemo dalje, bez ikakvih tenzija”, dodao je Zrilić.

Kako je javio reporter MONDA, najiskusniji fudbaleri crveno-plavih, koji su učestvovali u pregovorima, nisu ipak djelovali pretjerano zadovoljni ishodom uprkos postizanju dogovora o prekidu štrajka i nastavku rada.

Stokić, Pilipović, Avdukić i Grujić namrštena lica izlazili su redom iz kancelarije gdje su vođeni razgovori, a potom su samo pozdravili prisutne novinare i napustili stadion ne želeći da daju izjave.

fr2

U četvrtak, crveno-plavi nisu odradili nijedan od dva zakazana treninga, a danas je bio planiran slobodan dan koji je zbog plasmana u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine odredio trener Vinko Marinović.

Uprkos tome, na stadion su stigli najiskusniji fudbaleri Borca i počeli razgovore sa Ljubojevićem. Nešto kasnije u prostorijama kluba se pojavio i predsjednik Borca Draško Ilić, koji se priključio pregovorima, kao i direktor Zrilić.

Istovremeno, na Gradskom stadionu ništa nije odavalo prevelike znake “bure”, sve se odvijalo po ustaljenog programu, radna zajednica je obavljala svoje poslove…

fr3

Naknadno su stigli i ostali prvotimci Borca, koji su došli zbog ranije zakazanog fotografisanja za album sa sličicama Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nakon “fotkanja”, crveno-plavi su ostali na stadionu i čekali ishod pregovora iskusnijih igrača sa čelnicima kluba, ali i prema izrazu njihovih namrštenih lica, nisu bili pretjerano zadovoljni rezultatom završenih pregovora.

fr4

O predstojećoj utakmici protiv Travnika govorio je pomoćni trener Zoran Dragišić, koji je rekao da je Borac i pored odsustva najboljeg strelca Joce Stokića i standardnog prvotimca Srđana Bečelića izraziti favorit.

“Biće teška utakmica jer smo se i fizički i emotivno ispraznili u ovih sedam dana i tri utakmice protiv Sarajeva. Bile su to jako teške utakmice i teren i dva puta na Koševu smo igrali. Biće teško, iako smatram da smo veliki favorit u odnosu na ekipu Travnika. Ići će nam u prilog što je utakmica prebačena na nedjelju i imaćemo dodatna 24 sata za regeneraciju ekipe, bez obzira što nam nedostaju ova dva igrača, mi jesmo favoriti i pokušaćemo da se sa tri nova boda približimo vrhu i da ugrozimo poziciju dva ili tri”, rekao je Dragišić.

Novonastala situacija, odnosno štrajk igrača u četvrtak, neće mnogo uticati na pripremu ekipe za duel sa Travnikom.

“U samoj postavci treninga nismo ništa nismo izgubili jer smo juče radi regeneraciju, radili su masaže, bili u džakuziju i sl. Danas je bio planiran slobodan dan, a što se tiče samog štrajka o tome nije moje da govorim”, rekao je Dragišić.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/postignut-dogovor-uprave-i-igraca-borca/||claudebot