KUP BiH: Borac izgubio, ali ide u polufinale!

Objavljeno: 19. 3. 2015 u 10:53h

Fudbaleri Borca izborili su plasman u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine! Crveno-plavi su poraženi od Sarajeva na Gradskom stadionu (0:1), ali idu dalje zbog više postignutih golova u prvom meču.

Kad je žrijeb parova četvrtfinala spojio sarajevski i banjalučki klub, sportski direktor Borca Slobodan Starčević i trener Vinko Marinović su istakli da je cilj crveno-plavih da osvoje Kup BiH, čiji je trofej do večeras branio bordo klub.

Na tom putu morao se preskočiti Sarajevo, branilac pehara, nesumnjivo veliki klub i možda u ovom trenutku ponajbolji u BiH, kako u igračkom, tako i u organizacionom smislu.

Ali nije za džabe nadimak Borca “Velikan iz Platonove” – pokazao je Borac u prvom meču pobjedom na “Koševu” (1:2) da je to istina, a utakmicom na Gradskom stadionu da zna odigrati pametno, stpljivo, taktički vrlo zrelo, ne srljati ka golu rivala uprkos gromoglasnoj podršci “Lešinara” koji su tražili pobjedu i koja zna da “ponese” posebno mlađe igrače.

Pobjeda jeste izostala zahvaljujući pogotku rezerviste sarajevskog tima Krste Velkoskog u 62. minutu. Haris Duljević je odlično prošao po desnoj strani i centrirao, a najviši u skoku bio je Velkoski i glavom pogodio mrežu odličnog golmana Borca Branislava Ružića.

Čovjek koji u kup utakmicama brani mrežu Banjalučana više nego dostojno je odmjenio iskusnog Asmira Avdukića, bivšeg reprezentativca Bosne i Hercegovine, pošto je u nekoliko navrata spasio crveno-plave svojim odličnim odbranama.

Imali su gosti više od igre, imali su i više šansi da zatresu mrežu, ali je osim gola Velkoskog, bliži postizanju pogotka bio Borac i to u prvom dijelu.

Ko zna kako bi se završilo da je projektil Joce Stokića odsjeo nekoliko centimetara bliže golmanu Mateju Delaču umjesto na lijevoj stativi?

Ali, o tome više neće razmišljati ni fudbaleri, niti navijači banjalučkog tima jer je Borac časno i pošteno poslije više od 180 minuta igre izborio plasman među četiri najbolja tima najmasovnijeg takmičenja.

A tamo su ranije u srijedu svoje mjesto našli Široki Brijeg, Olimpik i Zrinjski, koji su u revanšima eliminisali Mladost, Zvijezdu i Velež.

Utakmici na banjalučkom Gradskom stadionu prisustvovala su brojna velika fudbalska imena među kojima i selektor Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević, dok je iz Zagreba specijalno za ovaj dvoboj doputovao i bivši trener crveno-plavih Zvezdan Cvetković.

Osim standardnih navijačkih prepucavanja, incideneta nije bilo, osim što su prije početka meča pristalice Borca, tzv. “Lešinari” napali policajca. Srećom sve se brzo smirilo.

5

Borac: Ružić, Pilipović, Jevtić, Predragović, Jović, Stokić, Žeravica, Subić, Kostić, Bečelić, Grujić. Trener: Vinko Marinović

Sarajevo: Delač, Protić, Rustemović, Okić, Alispahić, Tatomirović, Mihojević, Duljević, Benko, Kallasi, Cimirot. Trener: Meho Kodro

Utakmicu je solidno vodio sudija Edin Jakupović iz Bihaća.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/kup-bih-borac-izgubio-ali-ide-u-polufinale/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])