Borac čuva prednost, Mladost već prežaljena

Objavljeno: 18. 3. 2015 u 11:38h

Iako smo u prvom susretu četvrtfinala Kupa savladali Sarajevo na njihovom terenu sa 2:1, tim sa “Koševa” je i dalje blagi favorit za plasman u polufinale.

Izjavio je ovo najbolji strijelac banjalučkog Borca pred revanš susret sa “bordo” timom koji se igra večeras od 18.30 časova na Gradskom stadionu.

“Pokazali smo da se možemo nositi s njima, jer smo ih pobijedili u Kupu, a potom odigrali neriješeno, 0:0 u prvenstvu. Biće ovo naš treći okršaj u samo sedam dana i teško da jedni druge možemo iznenaditi na terenu. Sigurno je da nas očekuje teška utakmica, možda i najteža u dosadašnjem dijelu sezone. Iako smo ostvarili pozitivan rezultat u prvom meču, Sarajevo trenutno ima najbolju ekipu u BiH i zato im i dalje prepuštam ulogu favorita. Ipak, vjerujem da možemo izboriti plasman u polufinale jer imamo aktivan rezultat iz prvog meča. Da bismo uspjeli u tome, potrebna nam je i velika podrška naših vjernih navijača”, istakao je Stokić.

Kormilar Banjalučana Vinko Marinović je svjestan snage rivala, ali i vjeruje u svoju ekipu.

“Iza nas su već dvije teške utakmice sa Sarajevom. Napravili smo sjajan rezultat u prvom meču Kupa i to moramo da potvrdimo i pred svojim navijačima. Bez obzira na sve, radi se o kvalitetnom rivalu, ali uz disciplinovanu igru možemo se plasirati u polufinale. Ovih nekoliko dana smo iskoristili da se odmorimo i osvježimo ekipu. Učinićemo sve da napravimo još jedno iznenađenje i nastavimo borbu za trofej”, rekao je Marinović.

Drugi klub iz Republike Srpske u četvrtfinalu Kupa BiH Mladost iz Velike Obarske praktično je prežaljen već poslije prvog meča u kome je kao domaćin poražen sa 1:3. Hercegovci su jesenji prvaci, žele dvostruku krunu, a Obarščani se grčevito bore za opstanak i svjesni su da su gotovo bez ikakve šanse u revanšu na “Pecari”.

“Moja ekipa nema šta da izgubi u ovom susretu. Idemo bez velikog opterećenja i pokušaćemo da se ljubiteljima fudbala u Širokom Brijegu predstavimo u što boljem svjetlu. U prvoj utakmici mnogo smo griješili, što su fudbaleri našeg rivala iskusno kažnjavali. Nadam se da ćemo ovog puta biti znatno koncentrisaniji, a sigurno je da će igrači dati sve od sebe da pokušaju ostvariti bilo kakav povoljan rezultat”, naglasio je šef stručnog štaba Mladosti Slavoljub Bubanja.

Prvotimac Obarščana Dragiša Komarčević očekuje da će se njegova ekipa predstaviti u dobrom svjetlu.

“Najlakše je igrati utakmice u kojima si praktično unaprijed osuđen na propast, odnosno na neuspjeh. Naše šanse za prolaz u polufinale praktično ne postoje i u toj činjenici vidim našu šansu da možda uspijemo da dođemo do povoljnog rezultata, a to bi bilo sve osim ubjedljivog poraza”, istakao je Komarčević.

Utakmice

U revanš utakmicama četvrtfinala Kupa BiH danas se sastaju: ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg – Mladost (15.30 časova, prvi meč 3:1, glavni sudija: Sanel Silić – Cazin), MOSTAR: Velež – Zrinjski (15.30, 2:2, Dragan Skakić – Gradiška), SARAJEVO: Olimpik – Zvijezda Gradačac (15.30, 1:1, Goran Paradžik – Ljubuški), BANjALUKA: Borac – Sarajevo (18.30, 2:1, Edin Jakupović – Bihać).

Radinović

Stručni štab “crveno-plavih” u ovom meču neće moći da računa na Stefana Dujakovića i Ajdina Redžića koji su ove sezone već igrali u Kupu BiH, ali u dresu GOŠK-a, odnosno Rudar Prijedora, a pod znakom pitanja je nastup Uglješe Radinovića.

“Radinović ima dva žuta kartona zarađena u Kupu BiH i jedan u Kupu Republike Srpske. Poslali smo dopis u Fudbalski savez RS, ali i FS BiH da nam protumače da li može ili ne može igrati, ali odgovor još nismo dobili. Ukoliko tako ostane do početka utakmice, nećemo rizikovati sa njegovim eventualnim nastupom”, rekao je direktor Banjalučana Robert Zrilić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/borac-cuva-prednost-mladost-vec-prezaljena/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])