KUP BiH: Velika pobjeda Borca u Sarajevu

Objavljeno: 12. 3. 2015 u 09:28h

Sarajevo-Borac 1:2, u četvrtfinalnoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine.

Veliko iznenađenje priredili su fudbaleri Borca pobjedom protiv Sarajeva u gostima 2:1 u prvom meču četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Pred polazak u Sarajevo u utorak tek dvije TV ekipe ispratile su Borac na meč sa finansijski i igrački najmoćnijom ekipom u Bosni i Hercegovini.

Igrači su uglavnom govorili kako bi bili prezadovoljni i remijem pošto je revanš na Gradskom stadionu. Ipak desilo se suprotno Borac je pobijedio u gostima i krupnim koracima ide ka polufinalu.

Tim Mehe Kodre imao je više od igre i više šansi od gostiju, ali su igrači Borca mudro igrali i šanse koje su im se ukazivale koristi na najbolji mogući način.

Joco Stokić istakao se asistencijama, a golove su postigli Jevtić i Subić. Prvi gol na meču postigao je Jevtić glavom u 36. minutu na asistenciju Joce Stokića. Bio je to prvi udarac gostiju u okvir gola Sarajeva.

Domaćin je poslije 10 minuta igre u drugom poluvremenu došao do izjednačenja. Strijelac Okić, nakon asistencije Velskoskog. Borac je do novog vođstva došao golom Aleksandra Subića u 69. minutu. Ponovo je asistent Joco Stokić.

Drugi udarac Banjalučana u okvir gola i drugi pogodak!

U 90. minutu sudija Čuić svira penal za Sarajevo. Ipak nakon asistencije pomoćnika, promijenio je odluku. U napadu prije sporne situacije Okić promašio prazan gol.

bb2

SARAJEVO: Bandović, Protić, Barić, Kovačević, Stojčev, Okić, Velkoski, Tatomirović, Duljević, Cimirot, Radovac.

BORAC: Ružić, Pilipović, Jevtić, Predragović, Jović, Stokić, Subić, Kostić, Bečelić, Grujić, Radinović.

Meč prati oko šest hiljada gledalaca. Među njima i grupa od pedesetak navijača gostujuće ekipe.

bb3

Kup BiH: Četvrtfinale

Zrinjski – Velež 2:2 (1:1)

(Kordić 17, Stojkić 66 – Hebibović pen 30, 70)

Mladost – Široki Brijeg 1:3 (0:2)

(Perić 77 pen – Kožulj 7, Zakarić 43, Jevtić autogol 64)

Zvijezda – Olimpik 1:1 (0:0)

(Fačić 58 – Bogičević 82)

Sarajevo- Borac 1:2

(Okić 56- Jevtić 37, Subić 69)

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/kup-bih-velika-pobjeda-borca-u-sarajevu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])