FK Borac: Marinović želi gol

Objavljeno: 11. 3. 2015 u 09:56h

Priželjkujem pogodak na “Koševu”, rekao je Vinko Marinović, trener Borca, uoči sutrašnje prve utakmice četvrtfinala Kupa BiH i gostovanja kod ekipe Sarajeva.

Na najvećem bh. stadionu pravo nastupa za Banjalučane nemaju Elvir Koljić i Ajdin Redžić. Povrijeđen je Petar Ilić, dok Miloš Žeravica pauzira zbog crvenog kartona.

“Znamo da je Sarajevo u ekspanziji u svakom pogledu. Ipak, mi dolazimo da odigramo jednu dobru utakmicu i, nadam se, da izborimo dobar rezultat. Povoljan ishod bio bi i jedan postignuti pogodak, iako znamo da i pobjeda ne garantuje lagan posao u revanšu”, smatra Marinović.

Snijega na travnjaku “Koševa” nema, ali će teren sigurno biti težak za igru.

“Nama će susret sa Sarajevom dobro doći i da vidimo gdje smo u ogledima sa favoritima. Od svojih fudbalera očekujem da odigraju hrabro, a što se tiče terena, nadam se da ćemo se uspjeti prilagoditi”, smatra Marinović.

Branioci trofeja u najmasovnijem takmičenju ispit na lošem terenu položili su već u prvom kolu proljetnog dijela Premijer lige BiH sa Zvijezdom. U kaljuzi stadiona “Banja Ilidža” u Gradačcu slavili su sa visokih 3:0, a trener Meho Kodro u odnosu na taj meč najavio je određene izmjene u kadru.

“Imamo veliki fond igrača i svi čekaju svoju priliku. Kada je rezultat u pitanju, sigurno je da i mi baš kao i naš protivnik imamo svoje želje. Volio bih da pobijedimo, a da ne primimo gol. Ništa se sigurno neće riješiti u prvoj utakmici. U kratkom vremenskom roku igramo tri utakmice sa Borcem zaredom, i ‘šaraćemo’, jer imamo veliki fond igrača”, kazao je Kodro.

Najteži zadatak danas će imati Mladost iz Velike Obarske. Ulogu favorita očekivano prepuštaju Širokom Brijegu, ali smatraju da bi u duelu sa jesenjim vicešampionima psihološki momenat mogao odigrati važnu ulogu.

“Utakmica sa kvalitetnnim Širokim mogla bi biti pokazatelj naših stvarnih mogućnosti, odnosno da li možemo do osnovnog cilja, koji glasi opstanak u Premijer ligi BiH. Sigurno je da ćemo u Kupu biti puno rasterećeniji od protivnika. Dobro nam je došla odgoda kola da popravimo neke stvari”, smatra Slavoljub Bubanja, šef stručnog štaba Mladosti.

Gosti sa “Pecare” u Veliku Obarsku stižu bez suspendovanog Zorana Plazonića i povrijeđenih Ivana Peke, Josipa Ćorluke i Brazilca Taie. U tim se vraćaju Boris Pandža i Goran Zakarić, a vjerovatno će zaigrati i oporavljeni Stipo Marković.

“Favoriti smo na papiru, ali to moramo potvrditi i na terenu. Potcjenjivanja ne smije i neće biti”, kazao je Slaven Musa, trener Širokobriježana.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/fk-borac-marinovic-zeli-gol/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])