Borac: Maksimalno ozbiljno na ”fenjeraša”

Objavljeno: 27. 2. 2015 u 15:31h

Nakon tri mjeseca pauze, nastavlja se Premijer liga Bosne i Hercegovine. U prvom proljećnom kolu fudbaleri banjalučkog Borca ugostiće posljednjeplasiranu ekipu prvenstva, Mladost iz Velike Obarske (subota, 17:30 časova).

Rijetko koja ekipa u Bosni i Hercegovini može se pohvaliti da u duelima sa banjalučkim Borcem ima pozitivan skor. Jedna od njih je Mladost iz Velike Obarske, “fenjeraš” Premijer lige BiH, protiv kojih će banjalučki crveno-plavi u subotu od 17:30 časova otvoriti drugi dio sezone u bh. eliti.

Semberski sastav u prvom dijelu sezone slavio je u Bijeljini 2:0, a prošle godine je, na iznenađenje mnogih, trijumfalno napustio Gradski stadion u Banjaluci (1:0). Jedinu pobjedu Borac je protiv Mladosti ostvario u njihovom prvom međusobnom susretu, kada je u gostima, nakon velikog preokreta i 0:2 stigao do 3:2.

Iako zauzima posljednju poziciju na tabeli, Mladost je tokom zimskog prelaznog roka dovela desetak izuzetno kvalitetnih igrača u namjeri da izbori opstanak u društvu najboljih. Istina, napustilo ih je isto toliko fudbalera, ali u Velikoj Obarskoj nadaju se da će pojačanja donijeti potreban kvalitet, kako bi i naredne sezone igrali u bh. eliti.

Razlog je to da trener Borca Vinko Marinović upozorava da duel sa autsajderom na papiru neće biti nimalo lak.

“Protiv Mladosti očekujem da svi igrači pruže svoj maksimum. Radi se o ekipi koja se u zimskom prelaznom roku znatno pojačala. Svakako da to nije ista ekipa kao prošle godine, s obzirom da sada imaju mnogo kvalitetnih igrača koji su nastupali u Srbiji i inostranstvu. Bez obzira na sve, smatram da će moji momci sutra dati sve od sebe kako bi došli do tri boda, koji bi nam mnogo značili za nastavak prvenstva”, rekao je Marinović, koji će protiv Mladosti biti lišen usluga Vladana Grujića (tri žuta kartona), Miloša Žeravice (isključenje, dva meča suspenzije) i Petra Ilića, koji je povrijeđen u posljednjoj provjeri protiv Liješća (5:0).

Mladost je tradicionalno neugodan protivnik Banjalučanima.

“Tim iz Velike Obarske ima mnogo igrača koji jednim potezom mogu da odluče susret. Ipak, naša prednost može biti to što nam je ekipe duže vremena zajedno. Smatram da maksimalnom angažovanošću možemo ostvariti povoljan rezultat”.

mon2

Kormilar Banjalučana nada se da će mladi igrači koji zamijene nedostupne Grujića i Žeravicu iskoristiti šansu.

“Znatno smo podmladili ekipu. Očekujem od ovih mladih momaka da u subotu daju svoj maksimum i iskoriste svoju priliku. I ubuduće sve više šanse pružaćemo mlađim igračima, pogotovo iz naše omladinske škole. Svakako da će nam nedostajati iskusni igrači, ali imam maksimalno povjerenje u ove momke i vjerujem da će ih i publika podržati, kako bi im dala dodatni vjetar u leđa. Mladost ima i svoje prednosti i očekujem da to oni sutra pokažu na terenu”, naglasio je Marinović.

Na pitanje novinara koji su dometi Borca u proljećnom dijelu prvenstva, Marinović kaže:

“Idemo od utakmice do utakmice. Velike nade polažemo u kup takmičenje, jer Kup BiH vidimo kao mjesto u kojem možemo tražiti izlazak u Evropu. U prvenstvu ćemo pokušati da se držimo u gornjem dijelu tabele. Biće veoma teško. Ekipe ispred nas su se ozbiljno pojačale, ali očekujem da do kraja zadržimo bar ovu poziciju na kojoj smo sada. Imamo mnogo mladih igrača, moguće su i oscilacije u igri, ali sada nam je najvažnije da stvorimo bazu igrača na koje će Borac moći da računa u narednim sezonama”.

Borac je prvi dio sezone okončao na šestom mjestu sa 27 bodova, dok je Mladost sakupila svega devet. Duel 16. kola Premijer lige BiH počinje u 17 časova i 30 minuta, a pravdu će djeliti Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva.

Subota, 28. februar

  • Drina – Velež
  • Zvijezda Gradačac – Sarajevo (14:30 časova)
  • Sloboda – Travnik (14:30)
  • Vitez – Čelik (14:30)
  • Zrinjski – Slavija (14:30)
  • Radnik – Široki Brijeg (14:30)
  • Borac – Mladost (17:30)

Nedjelja, 1. mart

Željezničar – Olimpik (14:30).

TABELA: Široki Brijeg 34, Sarajevo 32, Zrinjski 31, Željezničar 30, Olimpik 28, Borac 27, Velež 23, Slavija 19, Travnik 15, Čelik 14, Vitez 14, Drina 14, Zvijezda 13, Sloboda 12, Radnik 10, Mladost 9.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/borac-maksimalno-ozbiljno-na-fenjerasa/||claudebot