Pravi se ekipa za budućnost, cilj je Evropa

Objavljeno: 17. 12. 2011 u 10:24h

Banjalučani su već nekoliko dana pretrpani vijestima o pojačanjima u redovima Borca. Pominju se mnoga imena, a zimski prelazni period još nije zvanično ni počeo. Da bismo navijačima FK Borac donijeli tačne vijesti, kontaktirali smo trenera aktuelnog šampiona, Velimira Stojnića, i zamolili ga za komentar.

Velimir Stojnić

“Rok za transfere još nije počeo, ali definitivno imamo plan za pojačanja i radimo na tome. Jedini igrač sa kojim smo, za sada, dogovorili uslove je Ognjen Radulović, jako talentovan igrač iz Modriče. On će nam se pridružiti 06. 02. kada i počinje prelazni rok.”

Radulović dolazi u Banjaluku kao veliko pojačanje, te kao mladi perspektivac. O imenima koja bi takođe mogla pojačati redove Borca, Velimir Stojnić nije želio komentarisati, ali je na spomen povratka Vuleta Trivunovića izjavio kako bi mu bilo zadovoljstvo vidjeti Vuleta u timu, te da ekipa uvijek treba igrače kakav je on.

Kako se pričalo i o odlascima iz kluba, željeli smo saznati da li će Banjaluku zaista napustiti Asmir Avdukić i Sead Bučan, kako se špekuliše.

“Avdukić je jako bitan dio našeg tima i jedan od onih koje ne bismo voljeli izgubiti. Međutim, ukoliko Asmir bude imao ponudu da napusti klub, moraćemo zajedno razgovarati o tome i naći rješenje koje svima odgovara. Želimo da sve strane budu zadovoljne jer moramo voditi brigu o potrebama naših igrača. Što se tiče Bučana, imao je problem sa povredama, tako da mislim da će ostati u ekipi jer nam može biti jako mnogo od pomoći”.

Kada smo pomenuli Bučana, upitali smo Stojnića da li zna za činjenicu da, kada je Bučan igrao za FK Sarajevo i FK Željezničar, oba kluba su osvojila titulu, trener Banjalučana je sa osmjehom odgovorio da nije znao za takvu stvar, te da da je lijepo imati “talismana” u ekipi. Ipak, Stojnić je dodao kako će se uzdati u Bučanove igračke kvalitete, te se nada da će ga u nastavku sezone zaobići povrede zbog kojih nije mogao pokazati na terenu sve svoje mogućnosti.

Na kraju, o ciljevima “crveno-plavih”, trener Stojnić izjavljuje sljedeće:

“Cilj je naravno izaći u Evropu. Da li će to biti preko kupa ili šampionata – vidjećemo. Igramo na sva tri fronta što nije lako, ali sklapamo ekipu za duže staze, za budućnost ovog kluba. Već imamo neke jako dobre, iskusne igrače, a osim njih tu je i nekoliko jako talentovanih momaka, te oni koji će nam se pridružiti. Uglavnom, trebaju se mnoge stvari poklopiti da bi se došlo do uspjeha, ali tek kada počnu pripreme imaćemo uvid u detaljnu situaciju”.

Dakle, cilj je jasan, izaći u Evropu. Ono što je takođe bitno navijačima Borca je, sasvim sigurno, upravo Stojnićeva izjava da će u klub doći mladi i talentovani igrači, koji bi mogli “nositi” igru ovog tima dugi niz godina.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/pravi-se-ekipa-za-buducnost-cilj-je-evropa/||claudebot