Umjetnost – slobodni udarci

Objavljeno: 1. 12. 2011 u 19:14h

Prošli put sam pisao o kralju komentatora, Tizianu Crudeliju, želio sam da se malo nasmijete, ali ovaj put donosim vam nešto drugo.

Jedna od stvari koja mi se u fudbalu najviše dopadaju su slobodni udarci. Zar nije prelijepo vidjeti kad lopta lijepo zaobiđe živi zid, iznenada promijeni putanju i završi u drugom ćošku gola?

Slobodan udarac

Obično u svakoj ekipi postoji bar jedan čovjek koji stvarno zna šutirati iz slobodnog udarca. Kroz istoriju, sjajnih izvođača je bilo zaista mnogo, definitivno previše da bih ih sada nabrajao. U svakom slučaju podsjetićemo se nekih, recimo Zinedine Zidane, sjajno je znao šutirati, Luis Figo, koji je loptu slao rezantno i precizno, Rui Kosta, Rivaldo, Roberto Baggio, i mnogi mnogi drugi. Sjetite se recimo “topovskih udara” Roberta Carlosa. Ja mu lično nikada ne bih stao na gol.

Danas takođe ima sjajnih izvođača slobodnjaka. Tu su Cristiano Ronaldo, Del Piero, Xavi, Totti, De Rossi, Lampard, Drogba, i ko zna koliko još igrača. Kad bih sve nabrojio vjerovatno bi mi trebalo mjesec dana da ih samo napišem. U svakom slučaju, sada pogledajte jednu od kompilacija golova iz slobodnih udaraca. Sjajni izvođači i još bolji golovi od kojih ćete ostati otvorenih usta. Uživajte!

http://www.youtube.com/watch?v=J3ATV116yNY&feature=colike

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/umjestnost-slobodni-udarci/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])