Fočanka i Banjalučanin u borbi za olimpijske igre mladih

Objavljeno: 1. 11. 2017 u 14:25h

Fočanka Snežana Marković i Banjalučanin Luka Mihailović predstavljaće BiH od 3. do 5. novembra u Splitu na međunarodnom kvalifikacionom turniru u stonom tenisu za odlazak na Olimpijadu mladih u Buenos Ajresu.

Treće ljetne olimpijske igre mladih uzrasta do 18 godina, nakon Singapura 2010. i Nankinga 2014. godine, biće održane u prijestonici Argentine od 6. do 18. oktobra naredne godine.

Dvoje najboljih mladih stonotenisera BiH imaće težak zadatak da u izuzetno jakoj konkurenciji izbore odlazak na Olimpijadu.

Snežana Marković, kćerka proslavljene stonoteniserke Nade Marković, aktuelnog selektora senirskog ženskog tima BiH, posljednje dvije godine imala je zapažene nastupe na takmičenjima u Evropi, a dominaciju u BiH potvrdila je prošlog vikenda osvajanjem prvog mjesta na juniorskom turniru Top osam.

“Kvalifikacioni turnir u Splitu će biti veoma kvalitetan, učestvovaće igrači iz svih evropskih zemalja. Daću sve od sebe da izborim nastup u Argentini, što bi bio ogroman uspjeh za mene, ali i za Foču, Srpsku i BiH”, rekla je Markovićeva.

NJena majka Nada navodi da je veliki uspjeh i sam nastup u kvalifikacijama, te da su Snežana i Luka to izborili odličnim igrama i rezultatima na međunarodnim takmičenjima.

“Ništa nije nemoguće, a potrebno je i malo sreće u žrijebu. Još ne znamo detalje kakav sistem kvalifikacija će se igrati, ali u svakom slučaju oni će dati sve do sebe da postignu što bolji rezultat”, rekla je Nada Marković.

Ona je navela da će nakon turnira u Splitu, u slučaju neuspjeha, biti još prilika da se izbori plasman na Olimpijadu, ali je pitanje na koji način obezbijediti sredstva, jer je stoni tenis u BiH u teškoj finansijskoj situaciji.

“Postoji i mogućnost da Olimpijski komitet BiH dobije `vajld kartu` za mjesto na LJetnoj olimpijadi za mlade, pa bi tada bila borba na nivou BiH između sportista, a odlučili bi naravno njihovi rezultati. U svakom slučaju, u narednih osam-devet mjeseci predstoji nam velika borba da se izborima za odlazak u Buenos Ajres”, rekla je Nada Marković.

Ona je zahvalila opštini Foča i sponzorima Stonoteniskog kluba “Perućica” na dosadašnjoj podršci fočanskom stonom tenisu.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/focanka-i-banjalucanin-u-borbi-za-olimpijske-igre-mladih/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])