FK Borac: Maćehinski odnos FS BiH

Objavljeno: 7. 11. 2017 u 15:54h

Fudbalski klub Borac u zvaničnom saopštenju naveo da se ne može oteti utisku da je sudija Admir Šehović sa predumišljajem nanio štetu crveno-plavima u dvoboju sa Mladosti u posljednjem kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Još se nije stišala bura u Platonovoj poslije poraza u Doboju kod Kaknja…

Banjalučani su uvjereni da je Admir Šehović, arbitar iz Sarajeva, s predumišljaj donio dvije odluke koje su direktno uticale na rezultat, što je potvrdio i stručnjak za suđenje Boro Elčić.

Saopštenje banjalučkog kluba, poslato na našu mejl adresu, prenosimo u cjelosti.

“Započećemo ovo naše saopštenje jednom malom retrospektivom. Nedjelja je 22.30 h, emisija BHT Sport na BH 1 televiziji, rubrika egzotičnog naziva ‘Kutak za sporni trenutak’. Stalni gost komentator gospodin Boro Elčić stručnjak za sudije i suđenje. Jedan od spornih ternutaka je i dosuđeni jedanaesterac za FK Mladost u 13. minutu utakmice u kaznenom prostoru Borca. Stručnjak-komentator bez ikakve dileme ili i najmanje ograde procjenjuje da je igrač bijelih tj. igrač Borca ispravno startovao na loptu i da je sudija pogriješio dosudivši kazneni udarac za Mladost.

Voditelje emisije dodaje da je sudija pomenutog susreta bio g-din Šehović Admir iz Sarajeva. Voditelj je rekao jednu naoko banalnu informaciju, ali u toj njegovoj rečenici krije se sav jad i bijeda našeg premijerligaškog fudbala. Informaciju da će glavni sudija našeg ligaškog meča sa ekipom Mladosti biti upravo spomenuti gospodin mi smo imali sedam sedam dana prije odigravanja meča.

Poučeni negativnim iskustvom iz prvog dijela sezone kada smo na Gradskom stadionu u Banjaluci igrali sa istim protivnikom i kada nam je sudio isti sudija i u kojem smo poraženi, po našem dubokom ubjeđenju zbog zbog loših i na našu štetu tendencioznih odluka, uljudno smo se obratili našem krovnom Savezu tražeći izuzeće spomenutog sudije. Naš dopis smo datirali sa 01.11.2017. godine, uredno ga protokilisali i poslali na adrasu Saveza. I ništa se nije dogodilo, Savez nije reagovao.

Foto: MONDO/Vedran Ševčuk

Reagovao je sudija Šehović u 13. minutu susreta, nagon čega je reagovao i egzekutor Mujagić. Reagovao je i Boro Elčić i širokom auditoriju saopštio ono na što smo mi upozoravili i znali da će se desiti. Sudija Šehović za razliku od 13. minuta, kada je svirnuo ono, što je on samo vidio, nije reagovao nekoliko minuta kasnije kada je naš igrač brutalno udaren bez lopte i to direktno ispred naše klupe za rezervne igrače. Smatramo da su ove dvije krive odluke glavnog sudije u razmaka od samo nekoliko minuta direktno uticale na krajnji ishod utakmice i ne možemo se oteti utisku da ih je pomenuti gospodin donio sa jasnim predumišljajem.

Ovim ni u kom slučaju ne tražimo alibi za naš poraz. Svoje sportske slabosti ćemo sami ispravljati. Duboko smo svjesni da su porazi sastavni dio igre, da ih je bilo i da će ih biti jednako kao i pobjeda. Ali, ako smo na određenu pojavu na vrijeme upozorili i ako nam se desilo upravo ono na što smo upozoravili, pitamo se da li su zaista igre van terena prevladale performans i izvedbu fudbalera na zelenom travnjaku.Mi nismo tražili ništa više nego da imamo normalne i korektne uslove za odigravanje utakmice, kroz izuzeće sudije koji nam već jednom takve uslove nije onemogućio.

Na kraju, nadamo se da ovakav odnos Saveza neće dovesti do nadolazećeg sindroma iz Prve lige Federacije BiH gdje svjedočimo komičnim situacijama sjedanja fudbalera na travnjak. Mi svojim fudbalerima ne dozvoljavamo da sjedaju na travu, ali ako se ovakav odnos Saveza prema nama nastavi dođe nam da kolektivno sjednemo na hladan beton.Poznato je koliko u roditeljskoj percepciji sjedanje na hladan beton može biti opasno i pogubno za zdravlje djece. Možda nakon toga Savez preispita svoj dosadašnji maćehinski odnos prema našem Klubu i počne se prema nama odnositi roditeljski pravedno. To je najmanje što tražimo i očekujemo”, navedeno je u saopštenju Borca.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fk-borac-macehinski-odnos-fs-bih/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot