“Engleski” štih u banjalučkom Borcu

Objavljeno: 22. 11. 2017 u 18:25h

Igor Janković će do kraja polusezone s klupe voditi banjalučki Borac poslije odlaska Zorana Milinkovića, ali i obavljati sve poslove vezane sa sportski sektor na Gradskom stadionu po uzoru na engleske menadžere.

Banjalučki Borac predstavio je u srijedu Igora Jankovića, koordinatora sportskog sektora kluba kao v.d. trenera do kraja polusezone odnosno nasljednika Zorana Milinkovića s kojim je sporazumno raskinut ugovor.

“Sa bivšim šefom struke Milinkovićem smo se sporazumno rastali i mogu da mu se zahvalim jer je ponovo pokazao svoju veličinu s obzirom na njegov važeći ugovor do ljeta 2018. godine. Izišao je u susret klubu i od danas zvanično nije više trener Borca”, rekao je Vico Zeljković na konferenciji za štampu.

Završen je posao i oko nove sistematizacije u banjalučkom klubu koja će biti predstavljena na klupskoj skuštini po okončanju prvog dijela sezone odnosno po završetku još tri kola.

“Jankovićeva funkcija je koordinator sportskog sektora i v.d. trenera i imaće složeniji posao nego do sada, dok ne pronađemo adekvatno rješenje na klupi. Igor će imati odgovornost i da predloži trenera, da se bavi prelazim rokom, formiranjem tima Borca i komunikacijom sa medijima”, dodao je potpredsjednik Borca, poželivši sreću u radu Jankoviću, ali i bivšem treneru Milinkoviću što je klubu izišao u susret i oprostio polugodišnju platu.

Petrović novi član UO, Pušić napustio “voz”

Danilo Petrović je novi član uprave Borca, saopšteno je iz kluba, a na pitanje da li će se Vedran Pušić vratiti u Upravni odbor, Zeljković je rekao da je poznat način kako se ulazi u rukovodstvo odnosno u “voz koji vozi zajedno sa klupskim interesima”.

“Uprava je jedinstvena, otišli su Darko Milunović zbog poslovnih obaveza, Vedran Pušić i Svetozar Petković su zajedno otišli zbog razmimoilaženja u mišljenju, a već smo obavili razgovore s novim ljudima koji žele da uđu u klub i uhvate se u voz”.

Igor Janković, nekadašnji saradnik Mehmeda Baždarevića i bivši strateg gradiške Kozare, na Gradskom stadionu je proveo već šest mjeseci i dobro je upoznat sa svim problemima.

“Moja dosadašnja funkcija obuhvatala je sve poslove oko sportskog sektora. Igrom slučaja se dogodio odlazak Milinkovića, pa sam postao i v.d. šefa struke. Spreman sam da odgovorim svim zadacima i nadam se da ćemo što više bodova skupiti u preostale tri utakmice. Sav fokus je na tim mečevima, odradio sam i trening, igrači su u dobrom raspoloženju i svjesni šta nam znače bodovi iz Viteza. Sve je okrenuto prema tome”, rekao je Janković.

Njegov posao će ličiti sada na ono što rade menadžeri u engleskoj Premijer ligi.

“Moguće je da će Borac imenovati novog stratega u narednih nekoliko dana, ali mislim da bi to bilo neozbiljno s obzirom da bi neko pomislio da smo imali spremnog trenera i prije odlaska Milinkovića. Bilo koji trener koji naslijedi Milinkovića, moraće da poznaje Premijer ligu BiH i biće rješenje koje je najbolje za klub. Mogu da odgovorim zahtjevima tzv. menadžerska funkcije i želimo da završimo do kraja što je bolje moguće. Najviše bih volio devet osvojenih bodova, sve je u fudbalu moguće, iako igramo na papiru sa kvalitetnijim rivalima. Imali smo kod Milinkovića i Vranješa problema sa realizacijom, ali u dosta utakmica, treba biti pošten, nismo imali ni sreće. Borac je veliki klub i jako teška sredina za rad. Postoje kontakti s nekim imenima, ali još je rano o tome pričati”.

Trivunoviću nisu zatvorena vrata

“Ni nekadašnjem treneru Trivunoviću nisu zatvorena vrata Borca. Želimo da nađemo najboljeg trenera za Borac, a da li je to Trivunović, znaćete u narednom periodu. Ne želim da licitiram imenima”, rekao je Janković.

Na priču se nadovezao Zeljković podsjetivši da je Vule oborio nekoliko klupskih rekorda i zabilježio lijepe rezultate iako je imao nesporazume s njim zbog kojih je i došlo do prekida saradnje.

“Nemam problem sa sujetom, svako je dobrodošao u klub, ako struka procijeni da treba”, istakao je potpredsjednik Borca i dodao da “on lično nema nikakve pojedinačne ugovore sa pojedinim igračima kako mu se to često imputira”.

Izvor: Mondo/Nebojša Šatara

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/engleski-stih-u-banjaluckom-borcu/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot