Draško Ilić: Zašto sam na udaru “Lešinara”?

Objavljeno: 25. 10. 2017 u 09:53h

Prvi čovjek Krupe Draško Ilić, koji je u karijeri bio i predsjednik Borca, priznao za “Mondo” da su mu osjećanja pomiješana pred banjalučki derbi u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Treći međusobni duel Borca i Krupe igra se u srijedu (18.30) na banjalučkom Gradskom stadionu, prvi put u finalu Kupa Banjaluke su slavili crveno-plavi poslije boljeg izvođenja penala, dok je nedavni prvenstveni duel pripao ekipi iz Krupe na Vrbasu.

Predsjednik kluba iz banjalučkog predgrađa je pred večerašnju treću utakmicu priznao da su mu osjećanja pomiješana jer je 24 mjeseca vodio „Velikana iz Platonove“ i to u baš teškim vremenima kad je Borac bio na ivici provalije.

“Da ne volim Borac ne bih proveo u njemu toliko vremena i to u vrijeme kad je bio osuđen na likvidaciju. Borio sam se u teškom periodu za opstanak Borca, nudio sam rješenja da Grad Banjaluka i Vlada Srpske skinu ranija dugovanja, da vratimo Gradski stadion na upravljanje Banjaluci jer je cijena bila previsoka, a nakon što nisam dobio adekvatne odgovore na moje zahtjeve, napustio sam klub zajedno sa svojim timom. Ali, moja ljubav je uvijek tu na Gradskom stadionu”, počeo je Draško Ilić priču za “Mondo”.

Iz „Velikana“ je otišao u Krupu, koja je krenula od „nule“ i stigla do Premijer lige BiH, gdje je već drugu sezonu stabilan klub.

„Krupa je isto moj klub, klub koji sam stvorio, nudio sam i Borcu da Krupa bude jedno, ali eto poslije izvjesnog vremena se desilo da smo zajedno u Premijer ligi BiH. I Borcu i Krupi želim vrh tabele, kao i Radniku iz Bijeljine i ne mislim da međusobne mečeve treba predstavljati kao neko rivalstvo“.

Prema njegovim riječima, volio bi da večerašnji derbi Banjaluke protekne u sportskoj i fer atmosferi na terenu i tribinama, a što se rezultata tiče, neka pobijedi bolja ekipa.

“Ne razumijem ljude koji pokušavaju da stvore animozitet između Krupe i Borca, mi smo jedan grad, svake subote imamo barem jednu premijerligašku utakmicu. Kamo sreće da nas je više u Premijer ligi BiH. Što se tiče predviđanja ishoda, teško je dati prognozu. Krupa i Borac imaju kvalitetne sastave, možda je Borac u blagoj prednosti jer igra na Gradskom stadionu pred svojom publikom, možda će imati veću želju i ambiciju…Međutim, mi možemo da igramo protiv bilo koga u BiH, što smo dokazali pobjedom nad Sarajevom na ‚Koševu‘ (2:3). Želio bih naravno da Krupa pobijedi, ali i ako izgubimo, mi ćemo čestitati jer je dalje otišao naš predstavnik“.

Ilić se nije složio sa mišljenjem brojnih pristalica crveno-plavih, koji ne priznaju uopšte da je riječ o gradskom derbiju već ga nazivaju lokalnim jer smatraju da Krupa nije dio Banjaluke.

„Banjaluka ima 300.000 građana u svojoj regiji, a ako nekih 500-njak ili hiljadu navijača tako misli, da li vi mislite da je to ispravan stav? U pitanju je samo mišljenje jedne navijačke grupe, ali Krupa na Vrbasu jeste predgrađe Banjaluke i u pitanju jeste gradski derbi. A oni koji su pokušali da nas izbace iz grada ili svojim neprimjerenim skandiranjem meni i našem klubu izazvali su zgražavanje banjalučke javnosti i cijele Republike Srpske. Krupa nije doletjela u Premijer ligu BiH preko vanzemaljaca već predanim i kvalitetnim radom. Ponosan sam na naše rezultate i ne mogu nas zaustaviti oni što nam govore da smo seljaci. Ako smo seljaci i lokalci, zašto na naše utakmice dolazi od 500 do hiljadu ljudi iz Banjaluke“?

Prvi čovjek Krupe se neće obazirati previše na moguće uvrede „Lešinara“ sa tribina jer se to po njegovom mišljenju događa na mnogim stadionima u BiH.

„To rade i ‚Horde zla‘ (navijači Sarajeva), ima neprimjerenih skandiranja ‚Manijaka‘ na ‚Grbavici‘, u Zenici od strane ‚Robijaša‘ takođe i ne znam šta da kažem na to. Priznajem da mi nije jasno zašto sam baš ja na udaru ‚Lešinara‘, odakle im animozitet prema meni? Pretpostavljam zato jer sam zaustavio propast Borca, što sam obznanio sva dugovanja kluba, što sam jedini od svih predsjednika u istoriji ponudio rješenja, što sam trošio svoj novac, što sam vodio igrače na najbolja mjesta za pripreme, što sam ostvario četiri jaka transfera za klub, što sam naplatio transfer Miroslava Stevanovića, potom i Srđana Babića Real Sosijedadu. Ostvario sam izvorni prihod klubu od pola miliona… Kako oni pokazuju ljubav prema Borcu? Da li je to ono samo deklarativno: ‘Mi volimo'“.

Na kraju razgovora Ilić je ponovio da su Borac i Krupa bratski klubovi.

“Nikad iz mojih usta niste čuli niti ćete čuti ružnu riječ o Borcu, a pojedinačni stavovi ‚Lešinara‘ me ne zabrinjavaju. Bitni su rezultati i uspjesi, autoritet i kvalitet isključivo na fudbalskom terenu. Uprkos uvredama pojedinih navijača, Borac smatram mojim, našim klubom i nikada ne bih naštetio klubu za koji navija moja unuka“.

Izvor: Mondo / Autor: Nebojša Šatara

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/drasko-ilic-zasto-sam-na-udaru-lesinara/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])