Daničić vjeruje u nastavak niza rukometaša Borca

Objavljeno: 8. 11. 2017 u 16:38h

Pred rukometašima Borac m:tela je derbi prvog dijela sezone protiv Izviđača, koji se igra u subotu u Ljubuškom.

Obje ekipe do sada imaju maksimalan učinak, Izviđač šest, a Borac pet trijumfa, pa su uz Vogošću i ove godine glavni favoriti za titulu. Prethodnih pet završilo je u vitrinama ovih klubova, s tim da su se Ljubušaci radovali samo na kraju sezone 2015/16, a sve ostale stigle su u Gospodsku. Početak prvenstva daje za pravo “crveno-plavima” da se nadaju odbrani titule, a kreator igre Goran Daničić uvjerava da optimizam ima čvrste temelje.

“Pokazali smo u uvodnih pet mečeva da smo psihički i fizički spremni za derbi. Znamo da su i oni bez poraza i dajemo im ulogu blagog favorita, jer su domaćini, ali mislim da možemo iznenaditi kao što smo to uradili u Mostaru. Idemo na pobjedu, jer drugačije ne znamo”, rekao je Daničić.

Borac je prošle sezone u foto-finišu odnio titulu, ali se mnogo stvari u igračkom kadru obje ekipe promijenilo tokom ljeta.

“Podmladili su ekipu, kao i mi, s tim što mislim da smo mi ipak malo iskusniji. Njima je otišlo nekoliko nosilaca igre, među kojima je i Matej Hrstić. Doveli su nove igrače i trenera Silvija Ivandiju, koji je sve dobro posložio, ali mislim da smo i mi bolji nego prošle godine. Trener Bojan Unčanin dodatno je nadgradio igru, a što je najbitnije atmosfera je odlična”, rekao je srednji bek koji je igrama zaslužio i poziv selektora BiH Bilala Šumana.

Igru i trud rukometaša sve više prepoznaje i publika, pa je dvorana “Borik” svakog meča punija.

“Kada se sjetim da je na početku prošle sezone bilo jedva 150 gledalaca, 1.000 možda i više navijača protiv Kaknja izgleda fantastično. Izgleda da ljudi ponovo stvaraju naviku dolaska na naše utakmice, a ispostavilo se da je pravi potez obilazak škola, jer je na tribinama sve više djece”, rekao je Daničić.

Posjeta na treningu

Rukometaši Borca juče su ugostili najmlađe stanovnike Banjaluke, mališane vrtića “Zvjezdica”, koji su preplavili parket u finišu treninga i družili se sa prvotimcima Banjalučana.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Dušan Repija

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/danicic-vjeruje-u-nastavak-niza-rukometasa-borca/||claudebot