Borčeva magična “duga devetka”

Objavljeno: 1. 11. 2017 u 16:30h

Od dolaska Zorana Milinkovića na klupu Borca, “crveno-plavi” postigli su tek tri pogotka, a sva tri djelo su napadača Petra Kunića, koji je svojim golovima Banjalučanima donio devet bodova.

Borac je pobjedom nad GOŠK-om (1:0) prokrčio put do šestog mjesta, pozicije koja vodi u Ligu za prvaka, što je primarni cilj Banjalučana ove sezone.

Junak susreta bio je Petar Kunić, koji je ove sezone postigao tri gola. Zanimljivo, jedine pogotke “crveno-plavih” od dolaska Zorana Milinkovića na Gradski stadion.

Ipak, ta tri gola bila su dovoljna za tri minimalna trijumfa po 1:0 (Radnik, Sloboda i sada GOŠK), pa je Borac sa devet bodova iz ta tri duela napredovao na tabeli i sada se nalazi među ekipama koje bi, u slučaju da je sada kraj prvenstva, razigravale za šampiona BiH.

“Dolaskom trenera Milinkovića, mnoge stvari su se promijenile i drago mi je što su moji golovi donijeli bodove Borcu, mada su oni zasluga cijelog kolektiva”, kaže Kunić za “Glas Srpske”.

On je “proradio” u duelu sa bijeljinskim Radnikom, kada je u finišu meča šansu dobio s klupe i nakon samo tri minuta salvadao gostujućeg čuvara mreže Mladena Lučića.

“Na tom meču nas nije išlo, ali eto, posrećilo mi se u posljednjim trenucima susreta da iskoristim kiks golmana Bijeljinaca i zatresem mrežu. Poslije toga mi je poraslo samopouzdanje, ali i trener Milinković mi je ukazivao sve više povjerenja, koje sam, nadam se, opravdao”, poručuje stameni centarfor.

Borac je na 13 mečeva postigao samo devet pogodaka, primio isto toliko, a od šest pobjeda ove sezone, pet je bilo minimalnim rezultatom. Jedino su Čeliku Banjalučani uspjeli dati dva gola.

Kunić je tako, sa tri gola, prvi strijelac ekipe. Goran Galešić postigao je dva, a u listu strijelaca upisivali su se još kapiten Boris Raspudić, Uroš Mirković, Mladen Veselinović i Mahir Karić.

Izvor: Mondo / Foto: Vedran Ševčuk

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/borceva-magicna-duga-devetka/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])