Borac srušili njegovi igrači

Objavljeno: 27. 10. 2017 u 14:09h

Mnogo lakše nego što su i sami očekivali fudbaleri Krupe su na Gradskom stadionu savladali Borac sa 2:0 i plasirali su se u četvrtfinale Kupa BiH.

Oba gola za igrače tima iz Krupe na Vrbasu postigli su bivši igrači kluba sa Gradskog stadiona, Lazar Marjanović i Stefan Savić.

“Nisam htio da se radujem kod postignutog gola, baš kao ni Marjanović, jer smo obojica nekada nosili “crveno-plavi” dres. Obojica smo profesionalci, ali nikada nije lako igrati protiv bivšeg kluba. Pogotovo je bilo teško meni, jer sam u Borcu ponikao”, rekao je Savić.

Bio je ovo njegov prvi gol u dresu Krupe, a ujedno i prvi u takmičenjima, koja se igraju pod okriljem FS BiH.

“Plasman u četvrtfinale Kupa stvarno je veliki uspjeh i nadam se da možemo još i više. Baš kao i u prvenstvu, gdje vjerujem da ćemo se plasirati u Ligu za prvaka”, istakao je Savić.

Na kraju utakmice otišao je pred sjevernu tribinu na kojoj su bili navijači Borca da ih pozdravi.

“Većinu od njih znam i smatrao sam da je uraditi tako nešto normalna stvar. Drago mi je što mi nisu zviždali nego su me pozdravili”, dodao je Savić.

Strateg Krupe Slobodan Starčević takođe je nekada sjedio na klupi Borca. Ni njemu nije bilo svejedno u ovom susretu, ali bio je prezadovoljan poslije druge pobjede nad Borcem u nešto više od mjesec dana.

“Ovo je najveći uspjeh Krupe u kup takmičenja i naravno da moram da budem zadovoljan. U pripremi utakmice smo se dogovorili da pokušamo da izbjegnemo najjače oružje Borca, a to je u ovom trenutku dobar defanzivni blok i da ih “natjeramo” da igraju. Prvi gol je došao iz posjeda lopte, a drugi “pao” taman kako smo i zamislili”, naglasio je Starčević.

Istakao je da ova pobjeda ne smije uljuljkati ni ekipu ni njega.

“Prošle sezone bili smo debitanti u Premijer ligi BiH, tako da nam Kup BiH i Kup Republike Srpske nisu bili baš prioritet. Ove godine je drugačija situacija. U oba ova takmičenja smo već stigli do četvrtfinala sa realnim izgledima da daleko doguramo”, nastavio je Starčević.

Već sutra Krupu očekuje meč 13. kola Premijer lige na domaćem terenu protiv “fenjeraša” Viteza.

“Ovo je za nas veoma važna utakmica, jer smo u posljednja dva prvenstvena meča osvojili samo jedan bod, a oba smo igrali na našem terenu. Sada jednostavno moramo dobiti”, dodao je Starčević.

Četvrtfinale

U četvrtfinale Kupa BiH pored Krupe plasirali su se: Željezničar, Široki Brijeg, Rudar Prijedor, Sloga (Simin Han), Olimpik i Sloboda. Osmi učesnik ove faze takmičenja biće poznat poslije duela na trebinjskim “Policama” između Leotara i Zvijezde 09, koji se igra 1. novembra. U četvrtfinalu su igraju dva meča. Prvi susreti na programu su 22. novembra, a revanši će biti odigrani sedam dana kasnije.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/borac-srusili-njegovi-igraci/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])