Borac pred jesenjom krunom

Objavljeno: 12. 11. 2016 u 11:12h

Samo tri boda dijele banjalučki Borac od osvajanja jesenje titule prvaka Republike Srpske i prvu priliku će imati u subotu u Doboju (13.30), gdje će u okviru 15. kola Prve lige RS odmjeriti snage sa Slogom.

“Crveno-plavi” u ovaj meč ulaze kao favoriti najviše zbog položaja na tabeli, a ovo će biti idealna prilika da se iskupe za eliminaciju u četvrtfinalu Kupa RS od Leotara. Borac ima tri boda više od prvog pratioca Rudar Prijedora i teoretski i s porazom mogu do jesenje krune.

“Imamo bolju gol razliku od Rudar Prijedora i tri boda više, ali želimo da je povećamo i nadamo se da ćemo s većom prednošću otići na odmor”, kazao je Boris Raspudić, kapiten Banjalučana.

Raspudić je istakao da je bez obzira na sve njegov tim kvalitetniji, ali je meč u Trebinju pokazao da svi timovi protiv Borca imaju poseban motiv.

“Iako igramo u gostima, preuzimamo ulogu favorita jer smatram da smo kvalitetnija ekipa. Bez obzira na sve, neće nam biti lako doći do toliko željene pobjede. Meč u Trebinju nam je svima opomena da se niko neće unaprijed predati pa tako neće ni Sloga iako se nalazi u donjem dijelu tabele”, izjavio je defanzivac tima iz Platonove ulice i osvrnuo se na stanje terena u Doboju:

“Koliko znam, teren u Doboju je bolji nego kod nas u Banjaluci, a nadam se da neće biti nekih padavina koje bi to pokvarile. Dobar teren više odgovara nama jer mislim da smo tehnički bolja ekipa”.

571 minut u prvenstvu Borac nije primio pogodak i nastavku serije se nadaju ne samo u Doboju.

“U osmom kolu protiv Borca iz Šamca smo posljednji put kapitulirali i od tada u šest utakmica nismo primili gol. Želimo da nastavimo niz, a nadam se da će i napadači odraditi svoj dio posla”, kazao je Raspudić, koji je zatim zaključio:

“Naša prednost je što smo uigrani i sve linije tima igraju odlično. U finišu sezone smo podigli formu i iz meča u meč igramo bolje i šteta je što je kraj polusezone.”

Direktni konkurent u borbi za titulu koja vodi u BHT Premijer ligu BiH Rudar Prijedor u ovom kolu dočekuje Sutjesku, dok će trećeplasirani Tekstilac Kort biti domaćin Drini iz Zvornika.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/borac-pred-jesenjom-krunom/||claudebot