Banjalučki vaterpolisti vlasnici svih trofeja

Objavljeno: 7. 11. 2017 u 16:47h

Višestruki šampion BiH u vaterpolu, ekipa Banjaluke osvojila je prvi trofej u Kupu. Nakon što u prva tri izdanja nisu uspjeli da stignu do trofeja, sada su trijumfovali na svom terenu i tako objedinili trofeje u BiH.

Izabranici trenera Slobodana Grahovca bili su bolji od sarajevske Mladosti koju su pobijedili rezultatom 19:8 (1:2, 5:2, 6:2, 7:2). Samo u prvoj četvrtini gosti su uspješno parirali, dok je sve ostalo bilo na strani domaćina koji je tako nastavio dominaciju te napravio dobru uvertiru za novu sezonu u Prvoj B ligi Srbije. Inače, utakmica je igrana zvaničnim loptama “kap sedam”.

“U laganom tempu smo odigrali utakmicu jer smo znali da smo bolji od od njih i ona nam je dobro došla kao dio priprema za Prvu B ligu Srbije. Velika je stvar što smo osvojili novi trofej, čime smo pokazali da smo bez premca u BiH, ali za iskorak na regionalnom planu potrebno nam je razumijevanje nadležnih institucija, kao i njihova pomoć. Zahvaljujemo na pomoći Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske, dok isto očekujemo od Ministarstva civilnih poslova BiH koje bi moglo da plati makar kotizaciju za nastup na evrosceni, jer 4.500 evra za njih nije neka svota novca, a nama mnogo znači”, rekao je Grahovac.

Najefikasniji u taboru pobjednika bio je Stanko Đukić sa četiri gola, tri je dao Nikola Poljak, a po dva Srđan Stevandić, Miljan Maletić i Draško Vujković. Protivničku mrežu po jednom su zatresli Dalibor Amidžić, Nemanja Babić, Srđan Jolić, Stefan Šobić, Nikola Ćosić i Vladan Dmitrašinović. Za ekipu su još igrali Stefan Milovanović, Danilo Stevandić i Ljubiša Tolimir.

Slavlje juniora

Dominaciju na Kupu Banjalučani su potvrdili i osvajanjem trofeja u juniorskoj konkurenciji. Podmladak Banjaluke bio je bolji takođe od Mladosti iz Sarajeva koju je pobijedio sa 18:5. Dalibor Amidžić postigao je četiri gola za pobjednika, tri Miljan Maletić, dva Nikola Poljak, a po jedan Ljubiša Tolimir, Stefan Šobić, Milan Kecman, Veljko Piljak, Srđan Stevandić, David Komljenović, Darko Komljenović, Nemanja Poljak i Aleksa Pepić. Za ekipu su još igrali Dragan Kecman, Luka Šikanić i Đorđe Ubović.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Milan Zubović

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/banjalucki-vaterpolisti-vlasnici-svih-trofeja/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])