Banjalučki rafteri najbolji u Evropi!

Objavljeno: 27. 9. 2017 u 15:44h

Evrokup, 41 tim iz 15 zemalja. Šest trka. Titula u generalnom poretku stigla u Banjaluku. Mnogo ekipa, koje su učestvovale na ovogodišnjem Evrokupu, nisu bile prepreka za raftere banjalučkog “Nektar Dajak” kluba, koji su ponovo pokazali svoje znanje, umjeće i požrtvovanost u ovom izuzetno zahtjevnom timskom sportu.

“Da bi ste dospjeli u sami vrh, morate da odvezete barem dvije trke i da ostvarite dobre rezultate u obje trke. Mi smo ove godine, veslali na tri takmičenja, uspjeli da skupimo dovoljan broj bodova i samim tim osvojimo tu titulu”, rekao je Dragan Babić, član “Nektar Dajak” kluba, gostujući u Banjalučkoj hronici na Elta televiziji.

Za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje se održava u Japanu, nisu imali sredstava. Bazirali su se na Evrokupove, što je rezultovalo sjajnim rezultatom. Pokorili su Evropu.

“Timovi iz Južne Amerike, Argentine i Japana, generalno iz Azije, po našem mišljenju su jaki, pored Češke posade iz Evrope, i naravno, legendarni “Gimpex”, koji mogu da nam pariraju. Mi smo jednostavno došli do tog nivoa koji gdje više ne možemo da napredujemo u smislu tehnike. Sad je tu u pitanju samo sreća i naše raspoloženje na tim velikim trkama, da li ćemo osvojiti medalju, biti peti, šesti. To su sad nijanse”, ističe Babić.

Za svaki trku se posebno pripremaju. Svaka staza je drugačija. Od Wildalpena do Korane.

“Prošle godine, kada smo se spremali za Emirate, tu smo morali posebno da se pripremimo. To je vještačka staza, posebna. Tu nije bitno samo vesljanje. Morali smo istrčavati i nositi čamac. Tako isto će biti i na Evropskom sljedeće godine. Shodno tome, pravićemo plan i program trke”, navodi Dejan Marković, član kluba.

Za naredni period pripremaju se za Evrokupove, Evropsko ali i Svjetsko prvenstvo, koje će se naredne godine održavati u Argentini. Šanse da odu u Argentinu su moguće i relane, ako je vjerovati Ministarstvu porodice, omladine i sporta u Vladi RS. Nadaju se da će imati i pomoć od Banjalučke pivare. Ipak, grad Banjaluka objavio je program finansiranja sporta za naredne četiri godine, kojim rafteri banjalučkog Dajak kluba nisu zadovoljni.

“Sa tim programom nije predviđeno finansiranje raftinga. Nadam se da ćemo u saradnji sa odgovarajućim odjeljenjima, Gradskom upravom i gradonačelnikom uspjeti da vratimo rafting u sistem sufinansiranja. Mislim da zaslužuje da se nastavi i dalje finansirati iz gradskog budžeta. Ostvarili smo veoma dobre rezultate i samim tim zaslužujemo da budemo tretirani pod jednakim uslovima kao i svi drugi sportovi”, zaključuje Babić.

Izvor: eltatv.net

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/banjalucki-rafteri-najbolji-u-evropi/||claudebot