Banjalučki “Lešinari” slave 30. rođendan (Video)

Objavljeno: 18. 11. 2017 u 14:30h

Kao fudbalski klub koji je osnovan davne 1926. godine, banjalučki Borac je uvijek imao izuzetno dobru podršku sa tribina, ali tek u drugoj polovini osamdesetih godina po prvi put se na istočnoj tribini Gradskog stadiona pored uobičajenih zastava i šalova pojavljuju i transparenti okačeni na ogradi.

Transparent sa natpisom “Vultures” (Lešinari) pojavljuje se prvi put 18. novembra 1987. godine na kup utakmici sa novosadskom Vojvodinom.

Iza tog imena stajala je grupa momaka koja je na malo drugačiji, odnosno fanatičniji način, željela pružati podršku svom klubu.

Tokom proteklih 30 godina, navijači su uz svoj FK Borac prošli sve. Od ispadanja iz prve lige BiH do kvalifikacija “za Evropu”.

Ono što karakteriše ovu navijačku grupu je da je uvijek imala kvalitetne koreografije, finu brojnost i neizmjernu ljubav prema klubu.

Svoj trideseti rođendan, “Lešinari” će proslaviti sutra, u nedjelju 19.11.2017. godine na Gradskom stadionu, gdje im u goste dolazi uvijek neugodni Željezničar, čiji navijači, popularno nazvani “Manijaci” su putem fejsbuka najavili da je “vrijeme za invaziju”

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/banjalucki-lesinari-slave-30-rodendan-video/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot