Ljubišić sačuvao maksimalan učinak Borac m:tela

Objavljeno: 21. 10. 2017 u 15:55h

Rukometaši Borac m:tela uspjeli su da zadrže stoprocentan učinak i poslije trećeg meča u Premijer ligi, savladavši Vogošću sa 22:21, a već u nedjelju čeka ih novi ispit, kada gostuju Slaviji u Istočnom Sarajevu.

Zaostali meč četvrtog kola opravdao je epitet derbija, a domaći su mogli početi da slave tek po isteku 60. minuta meča. Vogošća je imala napad za izjednačenje, ali je šut Zlatka Krese bukvalno na liniji zaustavio fenomenalni Bojan Ljubišić. Povratnik iz Izraela pokazao je još jednom da će biti najveći adut “crveno-plavih” na putu ka odbrani titule. Meč je završio sa 19 odbrana i tri sedmerca i tako ispravio sve što su njegove mlađe kolege zabrljali. Mogli su domaći mnogo ranije da prelome utakmicu, jer su u nekoliko navrata imali prednost od četiri gola, posljednji put 21:17. Međutim, serija grešaka u napadu i odlični golman gostiju Mirza Haseljić kumovali su neizvjesnoj završnici, koja je ipak srećno završena za šampione BiH. U ovakvim utakmicama pišu se samo tri boda, a ona su ostala u solidno popunjenom “Boriku”, s obzirom na termin kada je utakmica igrana.

“Utakmica veoma teška, kontrolisali smo je u većem dijelu, ali smo dozvolili gostima da se vrate. U napadu je malo škripalo, ali smo odbranom nadoknadili nešto lošije napadačko izdanje” – rekao je kapiten Đorđe Ćelić.

Nikako ne treba zanemariti ni učinak drugog veterana Dejana Unčanina, koji je postigao sedam golova. Poslije ovog meča, uz Borac je neporažena još samo ekipa Izviđača, koja je prva na tabeli sa maksimalne četiri pobjede, dok Borac ima trijumf manje jer je u prvom kolu bio slobodan. Već u nedjelju Banjalučani gostuju debitantu u eliti Slaviji, koja je u prva dva domaća susreta upisala pobjede. Domaći će sigurno pokušati da uz pomoć publike naprave iznenađenje, ali je kvalitet na strani momaka Bojana Unčanina.

“Svaka utakmica, pa i ova, vrlo je teška. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo i pokažemo u najboljem svjetlu protiv ekipe koja je pokazala da ima kvalitet i da će biti opasan rival, pogotovo na domaćem parketu” – rekao je Unčanin.

Parovi petog kola, subota: Bosna C. – Bosna (S) (19 časova), Kakanj – Derventa (19), Konjuh – Sloga (19), Izviđač – Goražde (19). Nedjelja: Slavija – Borac m:tel (18), Vogošća – Maglaj (18).

Ovacije Benešu

Legendarni bokser Marijan Beneš bio je gost na meču Borca i Vogošće, te zaradio ovacije oko 700 prisutnih gledalaca. Jedan od najboljih boksera sa ovih prostora još jednom je dobio ovacije publike u “Boriku”, baš kao i maja 1979. godine kada je u banjalučkom hramu sporta postao profesionalni prvak Evrope savladavši Francuza Žilberta Koena. Veliki aplauz dobio je biciklista i automobilista Tanasije Kuvalja, dok su članovi najbolje generacije Borca Abas Arslanagić i Rade Unčanin kao po navici zauzeli svoja mjesta na tribinama.

Premijer liga

1. Izviđač 4        4        0        0        110:81        12

2. Borac m:tel     3        3        0     0   78:61        9

3. Vogošća          4        3        0        1     110:86    9

4. Zrinjski 4        2        0        2        105:101         6

5. Sloga     4        2        0        2        111:114           6

6. Maglaj    3        2        0        1        77:82            6

7. Slavija  4        2        0        2        100:118          6

8. Konjuh    3        1        0        2        77:78            3

9. Derventa          4        1        0        3     103:106    3

10. Kakanj  4        1        0        3         135:142          3

11. Bosna C.        3        1        0        2        64:71       3

12. Goražde        4        1        0        3        110:122     3

13. Bosna    4        1        0        3          111:129           3

Izvor: Glassrpske/Dušan Repija

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ljubisic-sacuvao-maksimalan-ucinak-borac-mtela/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot