“Pun stadion u Banjaluci je smisao fudbala”

Objavljeno: 18. 10. 2017 u 18:48h

Šef struke Borca Zoran “Kiza” Milinković i njegov kolega sa klupe Krupe Slobodan Starčević prokomentarisali su za MONDO međusobni dvoboj u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Banjalučki derbi za prolaz među osam najboljih ekipa Kupa BiH biće odigran na Gradskom stadionu 25.oktobra, odlučio je žrijeb parova osmine finala u Sarajevu.

Crveno-plavi i tim iz banjalučkog predgrađa su u istoriji odigali dvije međusobne utakmice – prvu je u finalu Kupa Banjaluke dobio Borac poslije boljeg izvođenja penala, dok je u Premijer ligi BiH meč pripao timu iz Krupe na Vrbasu (2:0).

Iako Borac i Krupa nemaju veliku tradiciju međusobnih dvoboja, ipak je u pitanju gradski derbi, koji donosi poseban naboj među navijačima, ali je i “težak” za prognoziranje.

Iako je njegov tim u seriji dobrih rezultata, od kojih se izdvaja i prvi osvojeni bod protiv Zrinjskog u Mostaru nakon 6.5 godina, strateg “Velikana iz Platonove”, Zoran “Kiza” Milinković nije želio ništa posebno da obećava osim da će crveno-plavi dati 100 % svojih mogućnosti.

“Mi ćemo dati svoj maksimum, to je sigurno, ali ne bih želio da prognoziram ishod utakmice jer je to uvijek nezahvalno. Naravno, jako respektujemo ekipu Krupe, koja je stabilan premijerligaš, ali nesporna je i naša želja da napravimo što bolji posao”, rekao je Milinković našem portalu.

Vjerovatno je užasno malo ljubitelja fudbala željelo da se Borac i Krupa sastanu u ovoj fazi najmasovnijeg takmičenja u BiH.

“Žrijeb nas nije mazio, ni jedne ni druge, ali tako je kako je. Očekujem jako kvalitetan i sadržajan meč pred punim tribinama. To i jeste smisao svega što radimo i to bi stvarno bilo sjajno da Gradski stadion bude ispunjen sa što više navijača Borca”.

Trener Krupe Slobodan Starčević smatra da predstojeća kup utakmica nimalo neće nalikovati na prvenstveni dvoboj, koji su njegovi izabranici riješili pogocima Miljana Ljubenovića i Elvira Koljića rezultatom 2:0.

“Biće potpuno drugačija utakmica u odnosu na prvenstveni meč u Krupi na Vrbasu. Borac je u prethodnim mečevima pokazao napredak u formi što potvrđuju i rezultati, izmjena trenera je čini se kod njih urodila plodom, pa nas očekuje težak susret protiv favorizovanog Borca. Posebno jer će igrati pred svojom publikom”, rekao je Starčević.

Ali…

“Mi dolazimo bez bijele zastave, probaćemo se što boljom partijom predstaviti domaćoj publici a onda i na koncu uspjeti da eliminišemo Borac i plasiramo se u dalje takmičenje u Kupu BiH”.

Starčević je naglasio da u trećem međusobnom meču ne očekuje nikakve posebne probleme…

“Meč u Kupu Banjaluke je imao previše tenzija, koje nisu bile potrebne, ali to je neka istorija, dok je susret u Krupi na Vrbasu imao mnogo više takmičarskog karaktera. Zato vjerujem da će predstojeći meč biti isključivo takmičarski”.

U takvim okolonostima, Starčević malu prednost daje domaćinu prije početka utakmice (55%-45%), ali vjeruje da će se na kraju radovati njegovi fudbaleri.

“Borac jeste došao do neke dobre igre i rezultata, dobili su i malo samopouzdanja, ali mislim da imamo svoje adute i kad nam se oporave igrači, bićemo u dobroj energiji i vjerujem da ćemo pred punim stadionom uspjeti da kvalitetnom igrom izborimo plasman dalje”, podvukao je kormilar Krupe.

Izvor: Mondo/Nebojša Šatara

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/pun-stadion-u-banjaluci-je-smisao-fudbala/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot