Duško Hercegovac, rukometaš Borca: Odbrana i kontre prečica do tri boda

Objavljeno: 18. 10. 2017 u 15:56h

Jaka odbrana, brz protok lopte i laki golovi iz kontri i polukontri najjednostavniji su recept za pobjedu Borac m:tela u sutrašnjem meču protiv Vogošće (18 časova).

Jedna od najvažnijih poluga Banjalučana u odbrani biće Duško Hercegovac, koji je uz kapitena Đorđa Ćelića ključni igrač u ovom segmentu. Banjalučani su u dva meča primili samo 40 golova, pa se snažni pivot nada još jednom odlično odrađenom zadatku i novoj pobjedi.

“Moramo nastaviti u istom ritmu kao do sada, a ukoliko tako bude, mislim da neće biti problema”, rekao je Hercegovac.

Svi se još dobro sjećaju meča u Ligi 4 prošle sezone kada su Banjalučani razmontirali goste sa 36:21, a dobili su ih i u revanšu Kupa BiH sa 27:18, nadoknadivši sedam golova zaostatka iz prvog meča. Međutim, Vogošća je jednom uspjela da slavi u Banjaluci sa 29:28.

“I mi i oni imamo mnogo novih igrača, tako da je teško porediti te mečeve, ali mislim da smo mi trenutno kvalitetniji. Otišlo im je nekoliko ključnih igrača, uključujući Tarika Dedajića, koji im je bio vrlo važan. Doveli su dobre zamjene, koje ipak nisu toliko kvalitetne. Imaju dvije pobjede, ali mislim da će posustati i da će nam Izviđač biti najveća prijetnja ove sezone”, rekao je Hercegovac.

Naruku aktuelnom šampionu BiH ide i činjenica da je Vogošća u nedjelju i ponedjeljak odigrala dva duela sa izraelskim Holonom i prošla u idući krug Čelendž kupa, ali su se igrači sigurno dosta istrošili.

“Za razliku od nas, nemaju toliko široku klupu i to bi mogao da bude još jedan plus u našu korist – rekao je Hercegovac.

Posjeta školi i poziv publici

Kako bi animirali najmlađe stanovnike Banjaluke, rukometaši Borca juče su posjetili Osnovnu školu “Borisav Stanković”. Odgovarali su na sva pitanja radoznalih učenika, pričali im o svojim iskustvima, podijelili rekvizite kluba i pozvali ih da dođu na tribine “Borika”.

“Nadam se da ćemo imati veliku podršku, a ovom prilikom pozvao bih sve da budu naš osmi igrač”, rekao je Hercegovac.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Dušan Repija

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/dusko-hercegovac-rukometas-borca-odbrana-i-kontre-precica-do-tri-boda/||claudebot